Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

LG V20 krijgt uitmuntende audiobeleving

Geschreven door
Geplaatst op11 augustus 2016, 8:35 CategorieAndroid

 

De LG V20, een 5,5-inch phablet die LG op 6 september zal onthullen, wordt een toestel dat interessant is voor audiofielen. Er wordt, om even technisch te worden, een 32-bit Hi-Fi Quad DAC (digital to analog converter) in gestopt.

Quad DAC = heel goed geluid

Dat betekent in simpele termen dat het geluid enorm goed is. Een Quad DAC, mits gecombineerd met een daarvoor geschikte oortelefoon, levert kristalhelder geluid dat dichtbij een live-concert komt, meldt LG. Het geluid is superieur ten opzichte van een ‘traditionele’  DAC-converter. Het ruisniveau in de Quad DAC is met vijftig procent gereduceerd. Video’s die met de V20 worden gemaakt, krijgen een soundtrack die het geluid van aanstormende golven op een strand waarheidsgetrouw kan weergeven, of een gesprek tussen twee mensen op een druk feestje.

Voor de nieuwe audiotechnologie in de LG V20 heeft LG samengewerkt met ESS Technology, producent van high-end analoge audio-apparatuur. De Quad DAC werd eerder door ESS geleverd in de LG V10, de voorganger van de LG V20.

‘Smartphones worden volwassen’

“Nu smartphones ‘volwassen’  worden, zien we steeds meer klanten die verder kijken dan snelle processors en grote schermen in hun toestellen”, licht Juno Cho toe. Hij is president van de mobiele divisie van LG. “Hogere audiokwaliteit hoort bij de natuurlijke evolutie van de smartphone, nu de mobiele industrie naar een meer holistische multimedia-ervaring beweegt.” De samenwerking met ESS voor het leveren van sublieme geluidskwaliteit in smartphones zal nog geruime tijd voortduren, kondigde hij aan.

De directeur van ESS is daar vanzelfsprekend erg blij mee. Hij belooft de mensen die een LG V20 aanschaffen, dat zij een geluidskwaliteit gaan ervaren die gelijk staat met die van een professioneel home-audiosysteem.

  • Delen:
LG G Pad 10.1
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.