Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Makers Oculus Rift werken aan een eigen tablet met Marshmallow’

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2016, 22:07 CategorieAndroid

Als we de geruchten mogen geloven dan werken de makers van de virtual reality-bril Oculus Rift aan een eigen tablet met Marshmallow. Het apparaat is opgedoken in de GFXBench, waar staat genoteerd dat het scherm 6,9-inch groot zal zijn. Technisch gezien is het dan nog een phablet.

Oculus Dawn: de tablet van de makers van Oculus Rift?

Werkt Oculus aan een tablet? Dat is nog maar de vraag, maar als we het geruchtencircuit mogen geloven wel. Er is namelijk een tablet opgedoken met de naam Oculus Dawn, waardoor al snel de link werd gelegd met de virtual reality-bril Oculus Rift. De tablet is enkele uren geleden in de database van de GFXBench geplaatst, waardoor we ook al enkele specs voorbij hebben zien komen. Maar of die specs kloppen, is natuurlijk nog maar de vraag. Hieronder hebben we alle (gelekte) specificaties op een rijtje gezet.

  • OS: Android 6.0.1 Marshmallow
  • Schermresolutie: 1920 bij 1080 pixels
  • Schermgrootte: 6,9-inch
  • Processor: Qualcomm Snapdragon 820 (quadcore, 1,6GHz)
  • Gpu: Qualcomm Adreno 530
  • Werkgeheugen: 4GB
  • Intern geheugen: 64GB
  • Camera’s: 0,3 megapixel
  • Verder: snelheidsmeter, barometer, bluetooth, kompas, gps, gyroscoop, lichtsensor, nabijheidsmeter, wifi

Het gaat hier mogelijk om een prototype, omdat die term in de naam van de tabletpagina te vinden is. Oculus heeft zelf nog niets bekendgemaakt. Wil je meer lezen over Oculus Rift, de virtual reality-bril? Dan kun je terecht in ons uitgebreide achtergrondartikel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.