Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Marshmallow staat nu op 15% van alle Android-apparaten

Geschreven door
Geplaatst op3 augustus 2016, 10:12 CategorieNieuws

Google heeft de nieuwste Android-distributiecijfers bekendgemaakt. Android 6.0 Marshmallow staat nu op vijftien procent van alle Android-apparaten die toegang hebben tot Google Play. Het OS heeft daarom bijna twee procentpunten gewonnen sinds de laatste meting.

Marshmallow staat nu op 15% van alle Android-apparaten

Android 7.0 Nougat staat om de hoek te wachten, maar ondertussen timmert Android 6.0 Marshmallow nog hard aan de weg. Uit de nieuwste distributiecijfers van Google blijkt dat deze versie van het Android-besturingssysteem nu op15,2 procent van alle Androids staat (die toegang hebben tot Google Play). Dat betekent dat het systeem sinds de laatste meting 1,9 procentpunten heeft binnengesleept. Meestal duurt het een jaar voor de nieuwste versie van Android ook de grootste is en in dit geval lijkt dat ook niet anders te zijn.

android-distributiecijfers-augustus

Verder heeft de combinatie van Lollipop ook een lichte groei doorgemaakt en heeft 0,4 procentpunten erbij gekregen. Het marktaandeel van Lollipop staat nu op 35,5 procent. KitKat heeft 0,9 procentpunten moeten inleveren en staat nu op 29,2 procent, terwijl Jelly Bean nu op 16,7 procent staat en 1,1 procentpunten heeft moeten inleveren. Ice Cream Sandwich en Gingerbread hebben eveneens moeten inleveren, terwijl Android 2.2 Froyo nog steeds op 0,1 procent marktaandeel staat. En wanneer dat eens veranderd, is niet bekend.

Het wachten is nu op Android 7.0 Nougat – dat mogelijk deze week al verschijnt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.