Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

MediaTek onthult decacore Helio X30

Geschreven door
Geplaatst op9 augustus 2016, 10:15 CategorieHardware

Fabrikant MediaTek heeft een nieuwe chipset onthuld, genaamd de Helio X30. De chips ondersteunen tot 8GB aan ram en wellicht zelfs Google Daydream. Maar over de ondersteuning voor Googles nieuwe virtual reality-platform heeft het bedrijf niets bekendgemaakt.

Dit is de MediaTek Helio X30

MediaTek heeft de Helio X30 onthuld. Dit is een nieuwe chipset die we voorlopig niet hoeven te verwachten in smartphones en tablets, omdat de release staat gepland voor 2017. MediaTek bouwt voort op de successen van de Helio X20 en diens turboversie (Helio XX25) en stapt over van het 20nm-proces naar het Taiwan Semiconductor Corps 10nm-format. De X30 beschikt over twee Cortex-A73-keren die energiezuinig zijn, en zijn geklokt op 2,8GHz wanneer de hardware veel van de processor zou vragen op dat moment.

Ook zijn er Cortex-A53-kernen, die alle vier zijn geklokt op 2,2GHz. De vier energiezuinige Cortex-A35-kernen maken de selectie compleet en vormen de basis wanneer het apparaat de meest lichte taken uitvoert. Deze kernen zijn geklokt op 2,0GHz. De processor biedt ondersteuning voor camera’s tot en met veertig megapixel met video in 24 fps, camera’s van zestien megapixel met video in 60 fps en camera’s van acht megapixel met video’s in 120 fps. Ook is er ondersteuning voor 8GB ram en is er een ARM Mali-gpu aanwezig.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.