Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Met deze 10 tips haal je alles uit Pokémon GO

Geschreven door
Geplaatst op5 augustus 2016, 15:00 CategorieAndroid

Je kunt meer uit Pokémon GO halen wanneer je op de hoogte bent van verborgen features en als je weet wat bepaalde features precies doen. In dit artikel hebben we tien tips verzameld waarmee je alles uit Pokémon GO haalt.

Zet augmented reality uit

Hoewel Pokémon GO een augmented reality-game is, betekent dat niet dat we de augmented reality-feature aan hoeven te zetten. Wanneer je die functie aanzet, dan kun je Pokémon in de ‘echte wereld’ vangen wanneer je een Pokéball moet gooien. Maar wanneer je die functie uitzet, dan verschijnt de Pokémon in een in-game gebied. De mechanics werken nog steeds hetzelfde. Het grote voordeel hiervan is, is dat je meer energie bespaart wanneer je de feature uitzet, omdat de game niet constant de camera aanzet.

Let niet op hoge CP Pokémon wanneer je candies farmt

Soms ben je gewoon lekker aan het spelen, terwijl je Pidgey en Rattata vangt. Daarmee hark je niet alleen de nodige ervaringspunten (exp) binnen, ook verzamel je ondertussen de candies waarmee je die beestjes kunt laten evolueren. Focus je daarom alleen op Pokémon met een lage CP (Combat Power), omdat die simpelweg gemakkelijker te vangen zijn. Ze blijven vaker in een normale Pokéball zitten, die meestal worden weggegeven bij een PokéStop. Echter is het zo: hoe hoger jouw level is, hoe hoger het level van de Pokémon is. Opletten dus!

pokemon-go-tips-1

Ga naar drukke plekken of steden

Inmiddels is het duidelijk dat wanneer je in een boerendorp woont, dat je maar weinig verschillende soorten Pokémon vangt. Het is helaas niet zo dat je op een grote open vlakte of langs een provinciale weg zeldzame types vindt. Nee, daar waar het druk is, zijn ook de meeste Pokémon. En hoe meer mensen er zijn die de game spelen, hoe drukker het qua Pokémon wordt. Zoek dus altijd een drukbezochte stad uit voor je avonturen of zorg ervoor dat iedereen in het dorp speelt. Alleen dan kom je meer en betere Pokémon tegen.

Eieren sneller uitbroeden

Je kunt de eieren in het spel, die je krijgt van PokéStops, op meerdere manieren snel uitbroeden. Dat doe je onder andere door in een rechte lijn te blijven lopen, waardoor de verbinding constant is en de game dus precies weet waar je loopt en hoeveel afstand je hebt afgelegd. Pokémon GO rekent snelheden van maximaal vijftien kilometer per uur goed, dus je kunt ook gaan broeden op de fiets of in de auto, mits je niet te hard gaat. In de toekomst komt er misschien een Incubator uit die eggs (tegen betaling) sneller laat uitkomen.

Let op je items

Je tas heeft een limiet aan spullen. Dat betekent dus dat wanneer je tas vol zit, je geen nieuwe items krijgt wanneer je langs een PokéStop loopt en het plaatje laat draaien. Om dat te voorkomen, kun je twee dingen doen. Je kunt investeren in een grotere tas, maar dat kost geld. Of je let op de items in je tas en gooit weg wat je niet nodig hebt. 150 revives op zak? Daar kun je er gemakkelijk 120 van weg doen, bijvoorbeeld. Ook de normale potions zakken in waarde wanneer je Pokémon sterker worden. Managen van items is dus een must.

pokemon-go-tips-2

Train met Pokémon met een lage CP

Wanneer je in een gym vecht die onderdeel is van jouw team, dan train je je eigen Pokémon en kun je het aantal Prestige-punten omhoog schroeven. Hoewel het logischer klinkt om met sterkere Pokémon te spelen dan de Pokémon in de gym, raden we je aan iets zwakkere beesten mee te nemen naar het gevecht. Normaal zou je iets van vijfhonderd Prestige-punten krijgen, maar wanneer je met een zwakker beest traint, dan kan dat aantal oplopen tot vijftienhonderd of zelfs meer. Daardoor stijgt het Prestige-level dus sneller.

Gebruik Incense en Lure verstandig

Incense en Lure doen bijna hetzelfde in Pokémon GO. Beide items zorgen ervoor dat de Pokémon naar jou toe komen, in plaats van dat jij achter hen aan gaat. Maar gebruik de items wel waarvoor ze bedoeld zijn. Zo dien je Lure te gebruiken bij een PokéStop en alleen wanneer je van plan bent om ergens een half uurtje te kunnen blijven zitten. Ben je meer van het wandelen, dan doe je er goed aan een Incense te gebruiken. Eens in de zoveel tijd verschijnt er dan een Pokémon bij je in de buurt – meer dan wanneer je het niet hebt gebruikt.

Sneller levelen met een Lucky Egg aan

Een Lucky Egg is een item waarmee je het aantal verdiende exp voor een half uur lang verdubbeld binnenkrijgt. Je kunt de Egg inzetten wanneer je op pad gaat, maar wij raden je aan hem juist te gebruiken op een rustmoment. Op dat moment moet je ervoor zorgen dat je tientallen Pidgey hebt die je kunt laten evolueren. Zet het ei aan en begin meteen met tappen, want de dertig minuten zijn zo voorbij. Wij hebben zo 37 Pokémon kunnen laten evolueren en gingen van level 14,5 naar 16,5, met nog ruimte acht minuten over. Dat kun jij ook.

pokemon-go-tips-3

Gebruik een CP-calculator

Wanneer je je even niet bezighoudt met de massa-evolutie en je gewoon je beesten wil laten evolueren wanneer jij dat wil, dan doe je er goed aan een juiste keuze te maken. Heb je meerdere Pidgeotto en wil je de sterkste Pidgeot? Check dan deze CP-calculator. Deze laat zien wat er met de CP van je beest gebeurt wanneer je hem laat evolueren. Zo kun je ook bijvoorbeeld de sterkste Gyarados krijgen wanneer je eindelijk die 400 Magikarp Candy verzameld hebt. Wij zijn nog niet zover, maar hebben al een mooie Magikarp daarvoor gevonden…

Ga langs PokéStops in de auto

Technisch gezien is het geen valsspelen en als het technisch gezien zo is, dan is het zo. Wanneer je op de fiets of in de auto langs PokéStops rijdt, dan kun je binnen een mum van tijd je rugtas vullen met allerlei handige items. Ook krijg je vijftig ervaringspunten per keer dat je aan een blauwe PokéStop draait. Heeft de Stop een paarse kleur, dan moet je tot vijf minuten wachten voordat je weer kunt draaien. Of je gaat de binnenstad van Amsterdam in. Daar zitten zoveel PokéStops, dat de accu leeg is voordat je ze allemaal gehad hebt.

Meer lezen?

Pokémon GO is een augmented reality-game. Wil je meer weten over virtual- en augmented reality, dan is dit mogelijk. Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.