Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

IDC: ‘Microsoft krijgt meer dan 10% van tabletmarkt in handen’

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2016, 18:27 CategorieWindows

Onderzoeksbureau IDC heeft enkele verwachtingen uitgesproken over de tabletmarkt en in het bijzonder Microsoft, maker van Surface-tablets. Die fabrikant zou namelijk dit jaar meer dan tien procent van de tabletmarkt in handen moeten krijgen.

‘Microsoft pakt dit jaar iets meer van de tabletmarkt’

De smartphone-afdeling binnen Microsoft is dan misschien geen succes te noemen, de tabletafdeling is dat gelukkig wel. Marktonderzoeker IDC heeft nu zijn verwachting uitgesproken over de tabletmarkt en in het bijzonder de Amerikaanse fabrikant. De onderzoeker verwacht namelijk dat het bedrijf uit Redmond dit jaar meer dan tien procent van de tabletmarkt in handen krijgt. Het aandeel zou kunnen oplopen naar 11,3 procent, vanwege een verwachte groei in de tweede helft van 2016. Nu staat de fabrikant op negen procent aandeel.

Daarmee heeft Microsoft nog altijd een grote achterstand op Android en Apple, die respectievelijk 66,2 procent en 22,4 procent marktaandeel zullen vergaren in de tweede helft van 2016. In 2020 zou het marktaandeel van Windows-tablet bijna op twintig procent moeten liggen, met 19,3 procent, verwacht het IDC. Daarmee komt het OS toch akelig dichtbij dat van Apple. Voor iOS wordt verwacht dat het aandeel zal zakken naar 22 procent, terwijl Android tegen die tijd een marktaandeel van 57,8 procent zal gaan hebben, is de verwachting.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.