Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft neemt de iPad Pro op de hak in nieuwe video

Geschreven door
Geplaatst op16 augustus 2016, 17:22 CategorieWindows

Microsoft heeft een nieuwe reclamevideo uitgebracht voor de Surface Pro 4, waarin het bedrijf de iPad Pro en Siri op de hak neemt. In de video wordt nog eens belicht waarom een Surface Pro 4 beter zou zijn dan een grote iPad… maar dan met toetsenbord.

Een iPad Pro met toetsenbord is geen reden voor een feestje

Microsoft en Apple nemen het al jaren tegen elkaar op op de tabletmarkt. En sinds kort begeeft het bedrijf uit Cupertino zich in het vaarwater van het bedrijf uit Redmond. Beide fabrikanten produceren namelijk tablets die zijn voorzien van een toetsenbord. En daar waar je met een Surface Pro 4 te maken krijg met een volwaardig desktopsysteem en originele programma’s, is dat met iOS wel anders. De iPad Pro moet het doen met een OS dat is geschikt voor mobiele apparaten en apps die niet net zo veel mogelijkheden aanbieden als programma’s.

En dat is precies wat Microsoft in de onderstaande video duidelijk wil maken. Eerder dit jaar zagen we nog hoe Apple de iPad Pro neerzette als een pc-vervanger door de vraag te stellen wat een pc nu eigenlijk is. Als het aan Microsoft ligt, is het in elk geval geen ‘iPad met een toetsenbord’. Daarnaast gebruikt Microsoft Siri tegen zijn eigen hardware. Daardoor is het wel heel erg duidelijk dat het bedrijf hier de iPad Pro op de hak neemt En een grapje moet best kunnen – ook een in serieuze industrie als die voor de zakelijke tablets en pc’s.

  • Delen:
Microsoft Surface Pro 4
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.