Niantic heeft eerste bans voor Pokémon GO uitgedeeld

18 augustus 2016 1 Minuut 1 Reacties
Pokémon GO

Niantic schijnt de eerste bans uitgedeeld te hebben aan gebruikers die vals hebben gespeeld bij het populaire spel Pokémon GO.

Niantic waarschuwde zijn gebruikers eerder deze week al dat valsspelers bestraft zouden worden met een permanente ban. Tot op heden hoorden we echter nog niets over mensen die een ban aan de broek hadden gekregen, maar dat gaat nu heel spoedig veranderen. Sterker nog, het zou maar zo kunnen dat de eerste bans nu al zijn uitgedeeld.

Niantic deelt eerste bans uit voor Pokémon GO

Niantic gaf eerder al aan dat het gebruikers zou bannen die gebruikmaakten van gps-spoofs, bots en andere software die de gebruikersvoorwaarden schenden. Zij zouden vanwege valsspelen bestraft gaan worden met een levenslange ban. Uit een post op Reddit lijkt op te maken dat de eerste gebruikers inmiddels te horen hebben gekregen dat zij niet langer aan de slag kunnen met de game.

De makers van Pokémon GO geven gebruikers die gebanned zijn overigens wel nog een kans om zich te verweren. Mocht je geen gebruik hebben gemaakt van valse software, maar wel een ban hebben gekregen, dan kan een formulier ingevuld worden. Niantic zal er dan nog eens naar kijken. De post op Reddit heeft overigens wel voor de nodige opschudding gezorgd. Gebruikers vrezen nu zelfs al gebanned te worden als ze het idee hebben dat ze harder lopen dan de app aankan.

Reacties (1)