Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Nieuwe Nvidia Shield Tablet is al geannuleerd’

Geschreven door
Geplaatst op12 augustus 2016, 10:16 CategorieAndroid

Als we de geruchten mogen geloven dan heeft Nvidia de nieuwe Nvidia Shield Tablet al geannuleerd. En dat terwijl het apparaat nog niet is aangekondigd. Wellicht dat de aanhoudende daling van de tabletmarkt daar iets mee te maken heeft.

Geen nieuwe Nvidia Shield Tablet?

Nvidia zou, volgens de geruchtenmolen, ondertussen werken aan een nieuwe Nvidia Shield Tablet, een gamingtablet met Android als besturingssysteem. Dat bleek uit eerder gelekte documenten, waar we een hoop over het apparaat te weten kwamen. De tablet, met de codenaam P2290W, zou 2.4GHz- en 5GHz-wifi ondersteunen en beschikken over 3GB aan werkgeheugen, 32GB aan interne opslagruimte en een schermresolutie van 1920 bij 1200 pixels. Ook zou er een Tegra X1-chip aan boord zitten.

Hoewel dat nog steeds waar kan zijn, maar dat op dit moment niet te controleren is, lijkt het eigenlijk niets meer uit te maken. De onaangekondigde tablet schijnt namelijk al geannuleerd te zijn door Nvidia. Dat blijkt uit een brief die het bedrijf heeft gestuurd aan de FCC, waar het apparaat dus eerder opdook. In die brief staat te lezen dat de fabrikant graag zien dat de nieuwe Nvidia Shield Tablet uit het systeem gehaald wordt om ‘zakelijke redenen’. Wellicht dat de dalende verkopen van tablets in het algemeen hier mee te maken hebben.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.