Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwe plaatjes van iPhone 7 Plus tonen pogo-pins en zwarte kleur

Geschreven door
Geplaatst op14 augustus 2016, 13:16 CategorieiPhone

Er zijn nieuwe foto’s uitgelekt van de nog onaangekondigde iPhone 7 Plus, de nieuwste phablet van Apple. Op de foto’s is goed te zien dat de antennelijnen aan de achterkant zijn verdwenen. In plaats daarvan komen we drie pogo-pins tegen.

Pogo-pins voor oortelefoon?

Altijd met dit soort informatie geldt de disclaimer dat de plaatjes ook nep kunnen zijn. Maar dat gezegd hebbende, ze zien er wel heel echt uit. De 5,5-inch iPhone laat zichzelf uitgebreid zien op vier foto’s die van alle kanten zijn gemaakt. Op de plaatjes lijken een aantal eerdere geruchten te worden bevestigd. Zo zien we twee camera’s op de achterkant, gebroederlijk naast een led-flitslamp.  Op de achterkant bevinden zich ook drie gaatjes, wellicht bestemd om de iPhone aan te haken op de nieuwe oortelefoon. De 3,5 millimeter oortelefoonopening mist namelijk.

iPhone 7 Plus 2

Magnetische connector

Dat is een gok. Maar al zes jaar geleden stelde Apple de mobiele industrie voor om de 3,5 mm oortelefoongaten te laten vallen en in te wisselen voor de minder ruimtevretende pogo-pins, zoals die gaatjes heten. Met een magnetische connector wordt de oortelefoon dan aan die gaatjes gehangen. Het kan echter ook nog zijn dat die pinnetjes zijn bedoeld voor opladen of voor een docking station.

In de stijl van Apple zijn de pogo-pins op de foto net als de rest van het toestel zwart gekleurd, zodat ze niet al te zeer opvallen in de dunne, minimalistische behuizing.

Zwart is terug

De anonieme Chinese bron die deze foto’s online heeft gezet, heeft er een wat verwarrend verhaal bij, dus houden wij het bij de foto’s zelf en wat daarop te zien is. Dat de iPhone op de foto in zwart is uitgevoerd, is ook enigszins nieuw; de iPhone 6S Plus is niet in die kleur te krijgen, maar in een soort donkergrijs. Apple zou volgens het Chinese verhaal nog meer nieuwe kleuren naar de iPhone 7 Plus brengen, waaronder een soort diepblauw.

iPhone 7 Plus 3

Stereo speakers

Op de onderkant komen we verder twee ‘grills’  tegen voor stereo speakers. Daar is ruimte voor, omdat het 3,5 mm oortelefoongat ontbreekt. Het ontbreken van dat gat schept overigens ook ruimte om de telefoon wat dunner te maken, maar aan de foto’s te zien is hij ongeveer net zo dun (of dik) als de iPhone 6S Plus.

De getoonde optie met de pogo-pins en de dual camera op de achterkant geeft wel aan dat de iPhone 7 Plus qua kwaliteit een stuk hoger mag worden ingeschat dan de ‘gewone’  iPhone 7, die deze mogelijkheden niet zou krijgen.

  • Delen:
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.