Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Nieuwsflits Pokémon Go

Geschreven door
Geplaatst op7 augustus 2016, 15:25 CategorieGaming

Pokémon Go is dit weekend losgelaten in vijftien Aziatische landen. Maar hoe kan het dat nauwelijks een uur na deze lancering in Singapore overal level 30+ spelers op de gyms zitten met 2000 CP-monsters?

Over deze nieuwsflits

In de nieuwsflits Pokémon Go brengen wij je nieuwtjes die wereldwijd over het augmented realityspel worden gepubliceerd. Serieus nieuws over het spel zelf publiceren we apart. In de nieuwsflits lees je diverse randverschijnselen die ook best leuk zijn om te weten.

Vijftien nieuwe landen

Pokémon Go is dit weekend officieel gelanceerd in Brunei, Cambodja, Indonesië, Maleisië, de Filippijnen, Singapore, Thailand, Vietnam, Taiwan, Papua Nieuw Guinea, Fiji, de Salomonseilanden, Micronesië, en Palau.

Aziaten Pokemon Go copy

Cheaters in Singapore

In Singapore wekte het direct bevreemding dat nog geen uur nadat software-ontwikkelaar Niantic het spel op de bevolking losliet, alle gyms al waren bezet door enorm krachtige monsters, daar neergezet door mensen die een onrealistisch hoog level hebben bereikt. “Pokémon Go lanceert in Singapore maar cheaters verpesten het nu al voor iedereen”, luidt de kop boven een artikel dat Mashable hieraan wijdt.

Alle gyms meteen bezet

Wat wil het geval? Zoals eerder in Nederland, waar het spel ook officieus kon worden gespeeld voordat het door Niantic werd gelanceerd, kon je het spel al spelen. En die lui hadden natuurlijk al enige ervaring. Bovendien wordt vermoed dat de trainers die er als de kippen bij waren om de gyms te bezetten, zich hebben bediend van valse gps-locaties om de Pokémon te vangen en zo hun level kunstmatig snel op te krikken. Spelers uit andere landen konden zo Singapore virtueel alvast bezetten.
De ergernis onder de gewone spelers is groot, maar het risico voor de bewuste neppers ook: ze kunnen door Niantic worden getroffen door een ban waardoor ze het spel niet meer kunnen spelen. Hoewel dit zelden echt schijnt te gebeuren.

Stokslagen in Iran voor Pokémontrainers

Pokemon No
Pokémon No, zeggen ze in het land van de ayatollah’s. Terwijl het spel zich over de wereld uitbreidt, is het in één land niet meer te spelen zonder risico op stokslagen: Iran. De overheid in dit land heeft Pokémon Go verboden vanwege ‘veiligheidsredenen’. Wat dat precies inhoudt, is onbekend. Maar als je daar dus wordt betrapt terwijl je een virtueel diertje loopt te vangen, loop je risico op (lijf)straffen.

Captain Kirk speelt het ook

William Shatner is alom bekend als de Captain Kirk uit de originele Star Trek-serie. De 85-jarige acteur hield onlangs een lezing waarbij een twaalfjarige fan hem vroeg of hij wel eens van Pokémon Go had gehoord. Jawel, was het verrassende antwoord van Shatner. Hij speelt het zelf.
William Shatner Pokemon Go
Hij vertelde dat zijn kleindochter hem het spel liet zien, en dat het hem is opgevallen dat je er volledig je aandacht bij moet houden. Dat waren zijn kleinkinderen niet met hem eens. Hij heeft zijn kleinzoon nu uitgedaagd om tegelijkertijd een boek te lezen en het spel te spelen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.