‘Nokia komt vierde kwartaal met Android-apparaten’

18 augustus 2016 1 Minuut 0 Reacties
Nokia-N1-2

Nokia komt naar verluidt in het vierde kwartaal van dit jaar met nieuwe Android-apparaten. Het zou gaan om drie of vier smartphones en tablets.

In de afgelopen maanden verschenen regelmatig geruchten over Nokia-smartphones die zouden verschijnen met Android als hun besturingssysteem. Lange tijd bleef het echter afwachten wanneer we de toestellen zouden gaan zien en inmiddels is naar buiten gebracht dat dat mogelijk nog dit jaar gaat gebeuren. Al gaat het op dit moment wel nog om een gerucht.

Android-phablet van Nokia eind dit jaar verwacht

Volgens Android Headlines, dat zijn verhaal weer baseert op het Chinese The Paper, heeft Nokia China President Mike Wang bevestigd dat er Android-based apparaten op de markt komen. Sterker nog, volgens die bron zullen de toestellen in het vierde kwartaal van dit jaar verschijnen en zou het gaan om drie tot vier smartphones en tablets. Het gaat overigens niet om toestellen zoals we die in het verleden kenden van het vroegere Nokia. Nokia’s smartphone divisie is tenslotte overgekocht door het Finse HMD.

Nog weinig bekend over Android-toestellen

Tot op heden is er nog niet veel bekendgemaakt over hoe de toestellen eruit gaan zien en wat voor specificaties ze meekrijgen. Tot op heden verschenen er wel geruchten over twee smartphones. Eén met een 5,2 inch QHD OLED-display en één met een 5,5 inch QHD OLED-display. Naar verwachting krijgen beide smartphones een Qualcomm Snapdragon 820 onder de motorkap.

Bron The Paper Via Android Headlines

Reacties (0)