Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Ook Lenovo zal apps van Microsoft vooraf gaan installeren

Geschreven door
Geplaatst op23 augustus 2016, 13:15 CategorieAndroid

Lenovo heeft bekendgemaakt dat een aantal Android-apparaten van het bedrijf worden voorzien van de populaire applicaties van Microsoft. Het gaat hier om de apps van Microsoft Office en natuurlijk Skype en de online cloudopslagdienst OneDrive.

Lenovo installeert Microsoft-apps op Android-apparaten

Microsoft en Lenovo hebben aangekondigd dat sommige Android-toestellen van het Chinese merk voortaan worden geleverd met enkele applicaties van het bedrijf uit Redmond. De Chinese fabrikant sluit dezelfde deal met Microsoft zoals veel andere Android-fabrikanten al hebben gedaan en zal dus ook gebruik mogen maken van enkele licenties van het Amerikaanse bedrijf. In ruil daarvoor krijgen sommige Lenovo- en Motorola-toestellen dus vooraf al enkele Microsoft-apps geïnstalleerd, zoals de apps van Microsoft Office en Skype.

Ook Microsoft OneDrive mag natuurlijk niet ontbreken en daarom krijg je ook die app direct meegeleverd. Helaas hebben beide fabrikanten niet bekendgemaakt om welke toestellen het precies gaat. Wel is de verwachting dat Lenovo de komende jaren veel meer smartphones en phablets zal uitbrengen (waarvan ook veel onder het Motorola-merk), waardoor Microsoft er wederom een grote partner bij gekregen heeft. Fabrikanten als Samsung, Sony, Xiaomi en LG gingen de Chinese producent al vooraf.

De precieze details van de deal zijn helaas niet naar buiten gebracht door de bedrijven.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.