Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Ook Samsung gaat refurbished smartphones verkopen’

Geschreven door
Geplaatst op22 augustus 2016, 12:43 CategorieAndroid

In navolging van Apple gaat ook Samsung zich richten op de verkoop van refurbished smartphones. Dat heeft een bron die bekend is met de plannen van het bedrijf laten weten aan Reuters. Het is de bedoeling dat het Zuid-Koreaanse bedrijf een speciaal programma gaat beginnen om refurbished smartphones een nieuw leven te geven. De toestellen moeten vanaf volgend jaar verkocht gaan worden.

Samsung komt met refurbished smartphones

Samsung zoekt naar manieren om zijn winstmarge uit te kunnen breiden en is zo terecht gekomen bij het idee om refurbished smartphones aan te gaan bieden. Het bedrijf denkt aan de toestellen te kunnen komen door klanten te werven voor een nieuw programma. In onder andere Zuid-Korea en de Verenigde Staten kan men ervoor kiezen om een abonnement af te sluiten waarbij klanten ieder jaar verzekerd zijn van een nieuwe smartphone. De oude gaat dan terug naar de fabrikant, waarna Samsung hem kan opknappen en doorverkopen. Zo’n toestel wordt dan overigens goed onder handen genomen. Hij wordt gerepareerd, schoongemaakt en waar nodig opgeknapt met soms zelfs nieuwe onderdelen.

Het is nog onduidelijk hoeveel korting Samsung zal gaan geven op dergelijke toestellen. Ook is het nog niet bekend of de refurbished smartphones op de Nederlandse markt komen. Het Zuid-Koreaanse bedrijf wilde op zijn beurt niet ingaan op de geruchten met betrekking tot het nieuwe programma.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 7
Android Marshmallow (6.0)
Samsung Galaxy Tab A 10.1 (2016)
Android Marshmallow (6.0)
Samsung Galaxy Tab E 9.6
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.