Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Opera VPN nu ook gratis te downloaden vanuit Google Play

Geschreven door
Geplaatst op23 augustus 2016, 17:49 CategorieAndroid

Browsermaker Opera heeft laten weten dat de iOS-applicatie Opera VPN vanaf heden ook te downloaden is vanuit Google Play voor Android. Met de app kun je je locatie maskeren, content raadplegen die niet in jouw land beschikbaar is en kunnen er ook geen trackable cookies worden geplaatst.

Download Opera VPN voor Android

Nadat browsermaker Opera eerder al een VPN-optie in zijn desktopbrowser integreerde en een iOS-applicatie voor VPN-verbindingen introduceerde, zien we nu dat ook Android-gebruikers van Opera VPN kunnen genieten. Er zijn al een hoop VPN-apps voor Android en die van Opera differentieert zichzelf door zijn diensten gratis aan te bieden. Met de app kun je je locatie maskeren, content raadplegen die niet in jouw land beschikbaar is en kunnen er ook geen trackable cookies worden geplaatst door adverteerders.

Daar tegenover staat wel dat je enkele advertenties in beeld zult zien staan en dat er anonieme data over je wordt verzameld. Deze info wordt gedeeld met partners die het mobiele ecosysteem beter willen begrijpen en willen zien hoe het mobiele web zich ontwikkelt. Het gaat hier niet per se om hoe een individu zijn smartphone gebruikt, maar hoe een grote groep mensen het apparaat gebruikt. De dienst maakt gebruik van de in de Verenigde Staten gesitueerde SurfEasy VPN-service, die het bedrijf in maart gekocht heeft.

  • Opera VPN
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.