Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Pokémon GO over hoogtepunt heen, tijd binnen app neemt af’

Geschreven door
Geplaatst op23 augustus 2016, 9:53 CategorieAndroid

Als we marktonderzoekers mogen geloven dan neemt de populariteit van de augmented reality-game Pokémon GO momenteel gigantisch af. Trainers starten de game niet alleen minder vaak op, ook de hoeveelheid tijd die trainers binnen de applicatie spenderen neemt geleidelijk aan af.

‘Pokémon GO wordt minder populair’

Uit data van verschillende marktonderzoeksbureaus blijkt dat Pokémon GO in populariteit aan het afnemen is. In de afgelopen weken heeft de game echter wel record na record verbroken. Zo is het de meest gedownloade game voor mobiele apparaten van dit moment en werd er een omzet van miljoen dollar gegenereerd. Er wordt geschat dat het spel op z’n hoogtepunt zo’n veertig miljoen actieve spelers per dag had. Al die speler spendeerden een hoop minuten per dag aan de game, wat ten koste ging van Facebook en Twitter, bijvoorbeeld.

Data van onderzoeksbureaus Sensor Tower, Apptopia en Survey Monkey laten nu een ander beeld zien. Pokémon GO levert in op downloads, actieve minuten per dag en spelers. Er is nog geen reden tot paniek voor de ontwikkelaar. Dit betekent alleen dat de hype rondom het spel is gaan liggen. Spelers die het spel echt tof vinden, blijven waarschijnlijk die Rattata en Pidgey vangen. Het aantal dagelijkse gebruikers zou echter wel met ongeveer tien miljoen spelers zijn gedaald inmiddels, in ongeveer een maand tijd.

pokemon-go-grafiek

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.