Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Pokémon GO tien miljoen keer gedownload op Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op2 augustus 2016, 12:04 CategorieAndroid

Uit onderzoeksdata blijkt dat de augmented reality-game Pokémon GO al meer dan 100 miljoen keer gedownload is en tien miljoen dollar per dag oplevert. De game is nog niet eens een maand verkrijgbaar op de mobiele platformen.

Pokémon GO levert tien miljoen dollar per dag op

Uit onderzoeksdata blijkt dat Pokémon GO momenteel al tien miljoen keer gedownload is door mensen op zowel Android als iOS. En dat terwijl vorige week nog in het nieuws kwam dat de game 75 miljoen keer was gedownload én het spel nog niet eens een maand uit is. Een indrukwekkende prestatie. Daarnaast is naar buiten gekomen dat ontwikkelaar Niantic zo’n tien miljoen dollar per dag verdiend aan het augmented reality-spel. Dit meldt de website App Annie, die wel vaker met nieuwe inzichten over apps naar buiten toe komt.

Ondanks het wereldwijde en financiële succes van Pokémon GO, hebben andere apps er nog niet veel onder geleden. Games als Mobile Strike, Clash of Clans of Candy Crush Saga verdienen nog evenveel of net even wat minder voordat GO werkt uitgebracht. Dat heeft volgens de onderzoekers te maken met het feit dat het gros van de omzet wordt gegenereerd door spelers die niet tegelijkertijd andere mobiele games spelen. Ook Facebook, Twitter en Snapchat lijden niet onder het succes: Pokémon pakt gewoon de overige tijd die we hebben.

  • Pokémon Go
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.