Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Pokémon GO zet 200 miljoen dollar om in een maand’

Geschreven door
Geplaatst op8 augustus 2016, 10:45 CategorieGaming

Zelf heeft Niantic de cijfers niet naar buiten gebracht, maar data wijst uit dat Pokémon GO in de eerste maand zo’n 200 miljoen dollar heeft omgezet. De data is verzameld door databureau SensorTower, die ook het aantal installaties heeft bijgehouden.

Sensor Tower: 200 miljoen dollar omzet voor Pokémon GO

Als we het databureau Sensor Tower mogen geloven, dan heeft Pokémon GO in de eerste maand dat de game beschikbaar is, zo’n 200 miljoen dollar omgezet. Als we dat in perspectief zetten, dan zien we bijna een verdubbeling ten opzichte van Clash Royale, één van de meest populaire games voor smartphones en tablets van dit moment. Ook heeft het populaire augmented reality-spel veel meer geld binnengehaald in vergelijking met Candy Crush Saga, die in de eerste maand een omzet zou hebben behaald van 25 tot 50 miljoen dollar.

pokemon-go-omzet

De omzet wordt gehaald uit de in-app-aankopen die spelers kunnen doen in Pokémon GO. Zo kun je speciale munten in het spel kopen, waar je vervolgens spullen – zoals Pokéballs, Lures en uitbreidingen – mee kunt kopen. Opvallend, maar niet verrassend, is de stijging te noemen in het midden van de maand, toen het spel werd uitgebracht in Japan, het thuisland van Pokémon. Mochten deze cijfers kloppen (ze komen niet van de ontwikkelaar zelf af), dan laten ze zien dat Pokémon nog altijd ontzettend populair is wereldwijd.

  • Pokémon Go
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.