Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Recordverkoop powerbanks door Pokémon Go

Geschreven door
Geplaatst op8 augustus 2016, 23:53 CategorieGaming

Powerbanks vliegen wereldwijd over de toonbanken door het augmented realityspelletje Pokémon Go, dat leuk is om te spelen, maar de accu van je smartphone binnen de kortste keren leegzuigt. Winkels melden een verdubbeling van de verkoopcijfers.

Powerbanks voor Pokémon

Een powerbank is een draagbare batterij die je steeds opnieuw kunt opladen. Met een usb-kabel kun je hem aan een smartphone koppelen, die op die wijze wordt opgeladen. Met een powerbank aan je smartphone kun je meestal de batterijduur ongeveer verdubbelen. Belangrijk voor spelers van Pokémon Go, die lange einden moeten wandelen of fietsen om de virtuele beestjes te ontdekken en om gyms en Pokéstops te bezoeken.

Verdubbeling verkoop

In Amerika heeft een winkelketen becijferd dat de verkoop van powerbanks daar met 101 procent is gestegen in de twee weken vanaf 10 juli, toen het spel in dat land de lucht in ging.

Energiezuinige modus

Als je het spel goed wilt spelen, moet je bijna voortdurend op je scherm kijken. Anders loop je de kans dat je de virtuele diertjes voorbijloopt of -fietst. De game biedt wel de mogelijkheid om in een energiezuinige modus gespeeld te worden, maar die helpt doorgaans niet zo erg veel. Rauwe kracht is nodig om de smartphone in leven te houden, en dan is een powerbank wat je nodig hebt.

GPS

De game zorgt ervoor dat de gps aan moet staan, de bewegingssensors moeten hun gevoelige werk doen, en de augmented reality – waarbij de camera wordt ingeschakeld om de werkelijke wereld in het spel weer te geven – staat bij veel mensen ook aan (maar dat kun je uitzetten). Dat levert allemaal een behoorlijke belasting voor de batterij op.

Onze tips over energiezuinig Pokémon vangen en andere handigheidjes zijn hier te lezen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.