Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Renders en foto’s Xiaomi Mi Note 2 laten gebogen scherm zien

Geschreven door
Geplaatst op28 augustus 2016, 13:52 CategorieAndroid

Nieuwe renders en foto’s van de Xiaomi Mi Note 2, die nog altijd officieel gepresenteerd moet worden, laten een gebogen scherm zien, net als de Edge-modellen van Samsung.

Concurrent Galaxy Note 7

De foto’s laten zien dat net als bij de Galaxy Note 7 en de Galaxy S7 Edge het scherm lichtelijk over de zijkant heen loopt. Zo is er sprake van een aan twee kanten omgebogen scherm. Of de schermpjes aan de zijkanten ook aparte functies krijgen, zoals bij de Edge-modellen van Samsung, is nog niet uit de foto’s op te maken.

Xiaomi Mi Note 2

5,5-inch scherm

Veel meer valt er uit de foto’s van het scherm niet op te maken. Er is nog wel een render verschenen van dezelfde Chinese bron. Die bron schijnt goed aangeschreven te staan voor het verspreiden van betrouwbare informatie over toekomstige phablets. De 5,5-inch phablet van Xiaomi – 0,2 inch kleiner dan aanvankelijk gedacht – is hierop van voor en achter te zien. Het lijkt erop dat er twee versies van deze phablet uitkomen. Een heeft een 1080 pixel-scherm en een heeft een veel scherper 2K-resolutie scherm. Wellicht is de render van het 1080 pixel-model. Dan kan het nog zijn dat het topmodel met het 2K-scherm wat groter is. Het eerder verspreide gerucht dat de Mi Note 2 een 5,7-inch scherm zou krijgen, was namelijk erg hardnekkig.

Metalen unibody

Het oled-scherm is gevat in een metalen unibody en er zijn aan de achterkant twee camera’s te zien. De details die verder met de foto’s en render zijn verspreid, vermelden voorts – nogmaals – dat een Qualcomm Snapdragon 821-processor dit nieuwe vlaggenschip van Xiaomi aandrijft, met 6GB ram en 128GB opslaggeheugen.

Indrukwekkende specs

Deze indrukwekkende specs en het strakke design laten menig liefhebber van mobiele elektronica watertanden, maar Xiaomi – hoewel het in verkoopcijfers wereldwijd direct na Samsung en Apple komt – heeft nog nooit een toestel rechtstreeks in Nederland uitgebracht. Het is dan ook de vraag of de Mi Note 2 hier verkrijgbaar zal zijn.

Xiaomi-tablets en -phablets worden hier af en toe wel verkocht via Chinese webwarenhuizen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.