Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Note 7 officieel onthuld door Samsung

Geschreven door
Geplaatst op2 augustus 2016, 17:07 CategorieAndroid

Samsung heeft vandaag officieel de Samsung Galaxy Note 7 uit de doeken gedaan. De phablet heeft een scherm van 5,7-inch en een irisscanner gekregen. Qua specs lijkt de nieuwe Note ontzettend op de Samsung Galaxy S7 die dit jaar al uitkwam.

Dit is de Samsung Galaxy Note 7

Tijdens een zelf georganiseerd evenement heeft Samsung vandaag officieel de Samsung Galaxy Note 7 uit de doeken gedaan. De kogel is dus door de kerk: Samsung is voor het cijfer zeven en niet voor het cijfer zes gegaan. De specs van de nieuwe Note lijken een beetje op die van de Samsung Galaxy S7 Edge. De Note 7 beschikt over een 5,7-inch super amoled-scherm met gebogen randen en een resolutie van 2560 bij 1440 pixels. Onder de motorkap zit een 64-bit octacore-processor, vergezeld door 4GB aan werkgeheugen.

Consumenten kunnen straks kiezen voor maximaal 64GB aan interne opslagruimte. Tevens is er ruimte voor een micro-sd-kaart van 256GB. Het apparaat is inderdaad voorzien van een irisscanner (waar je de phone helaas niet mee kunt ontgrendelen). Ook is er een accu van 3500 mAh aanwezig, evenals usb-type-c die gebruikers in staat stelt het toestel snel op te laden. Ook kan de Note 7 draadloos worden opgeladen. Daarnaast beschikt de Samsung Galaxy Note 7 over een IP68-certificering; hij is dus stof- en waterdicht.

samsung-galaxy-note-7-1

Aan de achterkant zit een camera van twaalf megapixel (met optische beeldstabilisatie), terwijl er aan de voorkant een selfiecamera zit van vijf megapixel. Met de S-Pen kun je dit jaar wederom iets meer. Zo kun je nu woorden vertalen wanneer je er op tapt. Ook kun je de grote smartphone onder water (of iets praktischer: in de regen) bedienen met de S-Pen, omdat het scherm anders je vinger niet zou herkennen als input.Maar er zijn meer functies, Zoals Screen off memo, waarmee je snel aantekeningen kunt maken.

Je hoeft daarvoor het scherm niet eens te ontgrendelen en schrijf ze in het Always on Display. Met Smart Select maak en deel je gemakkelijk GIF-animaties, terwijl je met Magnify op het scherm kunt inzoomen door over het beeld te zweven. Creaties en aantekeningen raadpleeg je gemakkelijk in Samsung Notes. De nieuwe app maakt het mogelijk om handgeschreven aantekeningen te maken, te tekenen of memo’s aan te passen op een centrale plek. Naast een irisscanner is er ook een vingerafdruklezer aanwezig.

Daarnaast biedt de Galaxy Note7 de Secure Folder. In deze aparte map sla je persoonlijke informatie veilig op. Tevens biedt de Note 7 ondersteuning aan voor de Samsung Gear 360 camera (3840×1920 resolutie). Daarnaast komt er ook een nieuwe versie van de Samsung Gear VR uit waar de Note 7 in past.

Prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy Note 7 is vanaf 2 september in Nederland verkrijgbaar in de kleuren Blue Coral, Silver Titanium en Black Onyx. De verkoopadviesprijs bedraagt 849 euro.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 7
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.