Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Note 7 wellicht niet ‘Google Daydream-ready’

Geschreven door
Geplaatst op7 augustus 2016, 13:21 CategorieAndroid

Het is nog onzeker of de Samsung Galaxy Note 7 geschikt is voor het nieuwe virtual reality-platform Google Daydream. Samsung wil dit op vragen van journalisten niet bevestigen.

Hoge eisen

Bekend is dat Google Daydream hoge eisen stelt aan de hardware van telefoons. De Note 7 is voorzien van pakweg dezelfde hardware als de Samsung Galaxy S7 en de S7 Edge. Die zijn in theorie geschikt voor Daydream, maar dit is evenmin bevestigd door Samsung.

‘Wacht tot het najaar’

Eerder waarschuwde Google Daydream-baas Clay Bavor dat mensen die geïnteresseerd zijn in het nieuwe VR-platform, beter tot het najaar kunnen wachten totdat Google zelf de eisen heeft bekendgemaakt waar ‘Daydream’-telefoons aan moeten voldoen. Toch zijn er inmiddels al twee Daydream-telefoons verschenen, van ZTE en Asus. Die apparaten beschikken over een amoledscherm met een zeer hoge resolutie en een Qualcomm Snapdragon 820-processor.

Note 7

De Note 7 heeft dat ook. Maar Samsung blijft om vragen heen zeilen. “We hebben een mooie, langdurige samenwerking met Google en we blijven met hen werken op vele fronten. Wij houden het in de gaten als Google dit najaar meer informatie beschikbaar stelt.”

Gear VR

Samsung heeft zelf wel een geschikte VR-bril geproduceerd waar de Note 7 in kan worden geklikt: de nieuwe Gear VR. Waarschijnlijk richt de Koreaanse fabrikant zijn inspanningen liever op het eigen product dan op dat van Google, zo wordt vermoed.

Lees hier alles over Google Daydream.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.