Samsung Galaxy Tab S krijgt geen update naar Android 6.0

21 augustus 2016 1 Minuut 1 Reacties
Samsung-Galaxy-Tab-S-2

Samsung heeft ervoor gekozen om zijn Galaxy Tab S toch geen update te geven van Android 5.0 Lollipop naar Android 6.0 Marshmallow.

Alhoewel bronnen die bekend zijn met de plannen van Samsung eerder nog hebben laten weten dat de Samsung Galaxy Tab S de update naar Android 6.0 Marshmallow kon verwachten, blijkt de tablet nu toch niet voorzien te worden van de update. Dat is het nieuws waar SamMobile achter is gekomen naar aanleiding van een antwoord van Samsung Mobile NL. De tablet blijft draaien op Android 5.0 Lollipop.

Samsung Galaxy Tab S krijgt toch geen Android 6.0

Samsung Mobile NL kreeg via zijn Facebook-pagina de vraag binnen wanneer de update naar Android 6.0 voor de Samsung Galaxy Tab S verwacht kon worden. De woorden van de Nederlandse tak van Samsung lieten er vervolgens geen twijfel over bestaan. “Android 5.0 Lollipop is de laatst beschikbare versie voor jouw tablet. Jammer genoeg zal er geen update meer komen naar Android 6.0”, valt er te lezen als antwoord op de vraag.

Wel security-update voor Galaxy Tab S

Alhoewel eigenaren van een Samsung Galaxy Tab S niet meer hoeven te rekenen op de nieuwere versie van het besturingssysteem, is te tablet recent wel nog voorzien van de laatste security-updates. Daar moet men nu echter genoegen mee nemen, want een update naar Android 6.0 voor de Tab S 10.5 inch en de 8.4 inch zit er niet meer in.

Reacties (1)