Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung Galaxy Tab S krijgt geen update naar Android 6.0

Geschreven door
Geplaatst op21 augustus 2016, 12:16 CategorieAndroid

Alhoewel bronnen die bekend zijn met de plannen van Samsung eerder nog hebben laten weten dat de Samsung Galaxy Tab S de update naar Android 6.0 Marshmallow kon verwachten, blijkt de tablet nu toch niet voorzien te worden van de update. Dat is het nieuws waar SamMobile achter is gekomen naar aanleiding van een antwoord van Samsung Mobile NL. De tablet blijft draaien op Android 5.0 Lollipop.

Samsung Galaxy Tab S krijgt toch geen Android 6.0

Samsung Mobile NL kreeg via zijn Facebook-pagina de vraag binnen wanneer de update naar Android 6.0 voor de Samsung Galaxy Tab S verwacht kon worden. De woorden van de Nederlandse tak van Samsung lieten er vervolgens geen twijfel over bestaan. “Android 5.0 Lollipop is de laatst beschikbare versie voor jouw tablet. Jammer genoeg zal er geen update meer komen naar Android 6.0”, valt er te lezen als antwoord op de vraag.

Wel security-update voor Galaxy Tab S

Alhoewel eigenaren van een Samsung Galaxy Tab S niet meer hoeven te rekenen op de nieuwere versie van het besturingssysteem, is te tablet recent wel nog voorzien van de laatste security-updates. Daar moet men nu echter genoegen mee nemen, want een update naar Android 6.0 voor de Tab S 10.5 inch en de 8.4 inch zit er niet meer in.

  • Delen:
Samsung Galaxy Tab S 10.5
Android Lollipop (5.0)
Samsung Galaxy Tab S 8.4
Android Lollipop (5.0)

Reacties

  1. Anouke
    22 augustus, 2016 om 13:17

    Het bedroevende update beleid van Samsung zorgt er aan mijn kant voor geen Samsung mobiel product meer te kopen. Heb een Galaxy Tab3 10.1 die op zich goed bevalt maar nog draait op KitKat. Zit voor mij niets anders op dan em te rooten.Jammer, heel jammer. Denk dat Samsung behoorlijk last heeft van de wet op de remmende voorsprong en dat moeite doen al snel teveel gevraagd is.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.