Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Samsung stelt irisscanner Note 7 open voor ontwikkelaars

Geschreven door
Geplaatst op3 augustus 2016, 10:36 CategorieAndroid

Samsung heeft laten weten dat de irisscanner op een later moment ook toegankelijk gemaakt wordt voor ontwikkelaars van third-party applicaties. Daarvoor wordt er een speciale api uitgebracht, waar developers dan mee aan de slag kunnen.

Irisscanner op de Note 7

Gisteren kondigde Samsung officieel de Samsung Galaxy Note 7 aan. Dit apparaat is onder meer voorzien van een irisscanner, waar je een aantal dingen mee kunt doen. Zo wordt de scanner gebruikt als een authentificatiemiddel en kun je er bestanden binnen een speciale map veilig mee opbergen. Die map wordt de Secure Folder genoemd – je kunt er allerlei soorten bestanden in kwijt. Ook werkt Samsung samen met banken aan een implementatie van de scanner, zodat je bankzaken mogelijk nog veiliger geregeld kunnen worden.

Daarnaast heeft Samsung bekendgemaakt dat er een speciale api wordt gelanceerd voor ontwikkelaars, die daardoor software kunnen maken voor de irisscanner van de Galaxy Note 7. Daardoor zou het zomaar kunnen zijn dat je bepaalde apps – zoals een wachtwoordenmanager – kan beveiligen met je eigen iris, in plaats van je vingerafdruk of een simpel wachtwoord. De mogelijkheden lijken in elk geval eindeloos te zijn. Helaas heeft Samsung nog niet bekendgemaakt wanneer de api wordt gelanceerd, maar dat hoeft niet lang te duren.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 7
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.