Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Siri zal meer als een mens gaan klinken in iOS 10

Geschreven door
Geplaatst op25 augustus 2016, 9:07 CategorieiPad

Wanneer iOS 10 volgende maand officieel gelanceerd wordt, dan zul je een verandering gaan opmerken aan Siri: ze klinkt namelijk menselijker. Dat geeft Tom Gruber, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de spraakassistent, althans aan in een interview.

Siri klinkt straks meer als een mens

Wanneer iOS 10 volgende maand officieel gelanceerd wordt, dan zul je een verandering gaan opmerken aan Siri: ze klinkt namelijk menselijker. Dat geeft Tom Gruber, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de spraakassistent, althans aan in een interview. Daarvoor heeft het team achter de digitale assistent gebruikgemaakt van machine learning, wat verdergaat dan patronen herkennen en meer overslaat in artificiële intelligentie. De assistent zal woorden gaan gebruiken uit een database, waarmee ze zinnen zal vormen.

Door de jaren heen heeft Apple veel geïnvesteerd in kunstmatige intelligentie. Ook heeft het bedrijf de stem van Siri overgeplaatst naar een neuraal netwerk, waardoor ze al minder als een robot klonk. Ook snapt ze steeds beter wat een gebruiker aan haar vraagt of van haar wil. Maar daar blijft het natuurlijk niet bij, geeft Apple nu aan, aangezien er nog een hoop winst te behalen valt. Of de update voor de digitale assistent tegelijkertijd met iOS 10 gelanceerd zal worden, is niet bekend – maar dat ze beter zal klinken in dat OS, is zeker.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.