Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Sony heeft geen haast met Quadrooter-lek

Geschreven door
Geplaatst op12 augustus 2016, 11:15 CategorieAndroid

Sony heeft laten weten dat er wel wordt gewerkt aan een fix voor het Quadrooter-lek, maar dat die fix niet eerder wordt gelanceerd. En dat terwijl Google al drie van de vier problemen heeft gedicht. Andere fabrikanten hebben nog niets van zich laten horen.

Sony patcht Quadrooter-lek niet snel

Het is je mogelijk niet ontgaan: Android heeft er wederom een lek bij. Het gaat hier om het Quadrooter-lek, dat zo’n negenhonderd miljoen Android-toestellen treft. Het gaat hier om smartphones en tablets die een Qualcomm Snapdragon-processor hebben. Google heeft eerder al aangegeven drie van de vier lekken te hebben gedicht. En voor het laatste lek kun je voorlopig vertrouwen of Verify Apps, een onderdeel binnen Android dat ervoor zorgt dat er geen onbetrouwbare apps worden geïnstalleerd. Maar zelf opletten is nog altijd het beste.

Je kunt er zelf ook voor zorgen dat je minimale risico loopt door Onbetrouwbare bronnen af te vinken in de instellingen van je Android. Daardoor is het niet meer mogelijk Android-apps van buiten Google Play te installeren. Dat is helemaal goed om te weten wanneer fabrikant niets van zich laten horen over Quadrooter of wanneer je een toestel hebt van fabrikanten, zoals Sony, die geen haast hebben bij het patchen van het lek. Sony geeft aan dat er wel aan een patch gewerkt wordt, maar dat die met reguliere updates pas wordt vrijgegeven.

  • Delen:
Sony Xperia XA Ultra
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.