Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Specificaties Huawei Mate 9 in benchmark geopenbaard

Geschreven door
Geplaatst op11 augustus 2016, 7:57 CategorieAndroid

De specificaties van de vermoedelijke Huawei Mate 9 zijn in een benchmark openbaar gemaakt. De phablet van Huawei zal wellicht tijdens de IFA in Berlijn worden gepresenteerd, net als de vorige twee Mate-toestellen 7 en 8 (die laatste is hierboven afgebeeld).

Nieuwe Kirin-processor

Andermaal heeft Huawei zijn nieuwste superphablet voorzien van een processor uit eigen huis, de nieuwe HiSilicon Hi3660. Dat is een nummertje verder dan de Hi3650, die in de Kirin 955 huist, waarmee de Huawei P9-serie is toegerust. Het gaat hier dus om een nieuwe, nog onbekende Kirin-chip. De P9 loopt op acht processorkernen die op 2,5Ghz zijn geklokt, het lijkt erop dat de nieuwe Kirin-processor in deze vermoedelijke Mate 9 weer wat sneller zal zijn. De grafische processor in de chip is overigens dezelfde, hoewel het onzeker is of het aantal processorkernen hiervan zal worden uitgebreid.

Android 7.0

Het nieuwe toestel loopt op Android 7.0 en krijgt volgens de benchmark 3,3GB ram plus 52GB opslaggeheugen. Vermoedelijk gaat het om 4GB ram en 64GB opslaggeheugen, maar is er al een gedeelte hiervan bezet door de meegeleverde software en het besturingssysteem.

Camera

De camera aan de achterkant kan plaatjes schieten in een resolutie van 12 megapixel, aan de voorkant gebeurt dat in 7 megapixel. De achtercamera kan videobeelden in 4K-resolutie schieten. De frontcamera komt tot full HD-resolutie.

Batterij

Over de batterij wordt in de benchmark niets onthuld. Die waren in de voorgaande modellen erg groot: 4100 mAh voor de Mate 7, en 4000 mAh voor de Mate 8. Beide voorgangers zijn toegerust met een vingerafdruscanner en gehuld in een metalen unibody. Het valt te verwachten dat de Mate 9 hierop zal voortborduren, hoewel er nog geen plaatjes van het nieuwe toestel zijn uitgelekt.

IFA

Op 1 september, als de IFA-beurs plaatsvindt in Berlijn, zal Huawei daar de nieuwe Mate 9 waarschijnlijk onthullen.

  • Delen:
Huawei Mate 9
Huawei Mate 9
Android Nougat (7.x)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.