Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Spelers Pokémon Go lopen vijf kwartier per dag op virtuele beestjes te jagen

Geschreven door
Geplaatst op20 augustus 2016, 23:27 CategorieGaming

Spelers van Pokémon Go, het nieuwe augmented reality-spel van Niantic/Nintendo, lopen gemiddeld vijf kwartier per dag op virtuele beestjes te jagen. Dat blijkt uit een onderzoek.

De onderzoekers van de een medische universiteit in Texas concluderen hieruit dat het spelletje goed is voor de gezondheid. Je moet er namelijk veelal voor naar buiten om de diertjes te vinden en te vangen; op die manier leggen spelers van het spel soms vele kilometers per dag af.

Gamers de straat op

Gamers die normaal vooral achter hun pc of gameconsole hangen, worden door Pokémon Go gedwongen om de straat op te gaan met hun smartphone of tablet.

Tom Baranowski, een van de professoren die het onderzoek begeleidde, is erg positief over het spel. Doktoren proberen hun patiënten al decennia vergeefs meer in beweging te krijgen. Dat lukt vaak niet. Maar Pokémon Go wel. Het spel voegt iets aan de medische adviezen toe wat artsen nooit lukte: lol.

Hoop op meer AR-spellen

De combinatie van augmented reality, geocaching en andere nieuwe technologieën in Pokémon Go opent mogelijkheden voor andere game-makers om meer van zulke spellen te produceren, hoopt hij. Overigens heeft Niantic al een tijdje met Ingres een AR-spel dat iets van Pokémon Go weg heeft. De Pokéstops en Pokégyms komen overeen met belangrijke plekken in dat spel.

Uren op jacht

Sommige Pokémonverslaafden lopen dagelijks uren rond op zoek naar de virtuele wezens. De gevangen Pokémon kunnen worden getraind om gevechten met anderen aan te gaan op Pokégyms.

Populairder dan Facebook

Er zijn wat cijfers bekend. Op dagelijkse basis wordt de Pokémon Go-app tweemaal zo vaak geopend als de Facebook-app op Androidapparaten. In de eerste week dat het spel online was, speelden mensen het gemiddeld vijf kwartier per dag. De Facebook-app werd in diezelfde periode hooguit 35 minuten per dag geopend. Het spel is inmiddels de meest gedownloade app, en dat al in de eerste week van de release.

Met deze tien tips haal je alles uit Pokémon Go.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.