Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Studie bewijst: iPad maakt kind net zo rustig als kalmeringsmiddel

Geschreven door
Geplaatst op30 augustus 2016, 19:02 CategorieiPad

Als je het zelf druk hebt, is het niet altijd handig om ook nog eens drukke kinderen om je heen te hebben die aandacht nodig hebben. Uit een onderzoek blijkt nu dat die kinderen prima beziggehouden kunnen worden met een iPad. Een kind laten spelen met een dergelijk apparaat heeft hetzelfde effect als het toedienen van een kalmeringsmiddel.

iPad maakt kind net zo rustig als kalmeringsmiddel

Tijdens het World Congress of Anaesthesiologists in Hong Kong bleek uit een Franse studie dat een iPad prima gebruikt kan worden voorafgaand aan een operatie. Sterker nog, het zou zelfs zo zijn dat het gebruiken van een iPad voor een operatie net zo effectief is als het toedienen van midazolam, een middel dat normaal wordt gebruikt om een narcose in te leiden. Door met de tablet te spelen werd het angstniveau bij kinderen fors verlaagd.

Om het verschil te meten werd het angstniveau van kinderen dus in de gaten gehouden. In totaal werden 54 kinderen getest die midazolam gebruikten. Hun angstniveau werd vervolgens vergeleken met 58 andere kinderen die twintig minuten voor een operatie spelletjes voor hun leeftijd speelden op een iPad. Onderzoekers vonden vervolgens een gelijkwaardig angstniveau. We hoeven dus niet raar op te kijken als kinderen binnenkort voor een operatie een tablet voor zich krijgen.

  • Delen:
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS
Apple iPad Pro
iOS
Apple iPad mini 4
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.