Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

SwiftKey lekte e-mails en andere persoonlijke informatie

Geschreven door
Geplaatst op1 augustus 2016, 9:27 CategorieAndroid

De toetsenbordapplicatie SwiftKey heeft last gehad van een beveiligingslek, waardoor er e-mailadressen en andere persoonlijke informatie werd gelekt. Voorlopig heeft het bedrijf de synchronisatie van die informatie uitgezet.

SwiftKey lekte e-mails en andere persoonlijke informatie

De mensen die de toetsenbordapplicatie SwiftKey gebruiken, doen dat omdat de keyboards eenvoudig woorden kunnen voorspellen die je wil gaan gebruiken. Dat doet zo’n toetsenbord op basis van de data die over de gebruiker is verzameld. Maar wat nou als die data per ongeluk wordt gelekt? Dan krijgen andere gebruikers de e-mailadressen en woordvoorspellingen van andere gebruikers in beeld te zien, blijkt nu er een lek is gevonden binnen de apps. Er is namelijk een bug gevonden in de synchronisatiedienst.

Daarom heeft SwiftKey ervoor gekozen die synchronisatiedienst tijdelijk uit te zetten, zodat er niet meer data in de verkeerde handen terecht komt. Voor de gebruikers van het toetsenbord moet het ook een vreemde gewaarwording zijn geweest. Sommige Engelssprekende mensen kregen woordvoorspellingen die bedoeld waren voor de Duitse taal, terwijl anderen woordsuggesties kregen op basis van andermans liefhebberij voor specifieke not-safe-for-work-websites. Het bedrijf geeft aan dat er geen beveiligingsrisico is.

Verder heeft SwiftKey niets naar buiten gebracht over de oorzaak. Als er een update is, wordt die meteen gemeld.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.