Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Testbedrijf: Scherm Galaxy Note 7 is beste van alle smartphones

Geschreven door
Geplaatst op10 augustus 2016, 8:39 CategorieAndroid

Het scherm van de nieuwe Galaxy Note 7 is het beste van alle huidige smartphones. Dat zegt niet zomaar de eerste de beste; het bericht komt van Displaymate, een bedrijf dat is gespecialiseerd in het testen van schermen.

Quad HD super amoled

Mensen die de kwaliteit van het scherm van hun phablet belangrijk vinden, komen snel bij de Galaxy Note 7 uit, aldus Displaymate. De 5,7-inch phablet heeft een schermresolutie van 2560 x 1440 pixels. Dit quad HD super amoledscherm is aan de zijkanten enigszins gebogen. De schermkwaliteit is door Displaymate zeer uitgebreid getest.

Vier kleurenmodi

Daarbij komt dat het scherm van de Note 7 de gebruiker ook meer keuzevrijheid biedt. Veruit de meeste smartphones en tablets bieden één kleurenmodus. Die kan de gebruiker niet veranderen. Bij de Galaxy Note 7 is dat anders; er zijn wel vier kleurenmodi die kunnen worden gekozen, die passen bij het gebruik van het moment. Er is bijvoorbeeld de amoled cinema modus, waarin de Note 7 de laatste high-end 4K-video’s kan laten zien, die ook op 4K ultra HD-televisies te zien is.

Meer kleuren, grotere helderheid

Het aantal kleuren dat het scherm van de Note 7 kan laten zien is ook groter dan dat van andere smartphones. Voorts levert de hoogste helderheidsstand een zeer goede beoordeling op, evenals de hoogste contrastratio en het scherm reflecteert nauwelijks. Dat is vooral belangrijk bij gebruik in helder zonlicht.

‘Bijna alle laboratoriumtests en metingen laten verbeteringen zien ten opzichte van de Galaxy Note 5 en de Galaxy S7″, meldt een van de onderzoekers van Displaymate.

‘Meest innovatieve smartphonescherm ooit getest’

Dit alles leidt tot de volgende eindconclusie van Displaymate: “De GAlaxy Note 7 biedt vele grote en belangrijke state-of-the-art verbeteringen aan het scherm”. De mobiele oled-displaytechnologie is volgens Displaymate aan een enorme verbeteringsslag bezig. “De Galaxy Note 7 heeft de meest innovatieve en high-performance smartphonescherm dat wij ooit hebben getest.” Wat Displaymate overigens al zeker tien jaar doet.

  • Delen:
Samsung Galaxy Note 7
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.