Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Uitrol Android 7.0 Nougat gestart voor Nexus-apparaten (update)

Geschreven door
Geplaatst op23 augustus 2016, 18:00 CategorieAndroid

Google heeft laten weten dat de uitrol van Android 7.0 Nougat voor Nexus-apparaten officieel van start gegaan is. Heb je dus een Nexus thuis liggen die nog recht heeft op nieuwe updates, dan mag je de update snel verwachten. Andere Android-apparaten moeten wat langer wachten.

Android 7.0 Nougat wordt nu uitgerold

Update 18:00: De factory images zijn nu te downloaden. Je vindt ze hier. Let op: alleen downloaden en installeren wanneer je weet waar je mee bezig bent. Anders kan het voorkomen dat je Android niet meer functioneert wanneer het fout gaat.

Origineel bericht 09:07: De volgende grote versie van het Android-besturingssysteem wordt vanaf nu uitgerold naar Nexus-apparaten. Dit zijn de Android devices die Google zelf heeft ontworpen en heeft gemaakt in samenwerking met andere fabrikanten. Ook de Google Pixel C-tablet mag de update naar Nougat snel verwachten. Deze versie van het OS voegt een aantal handige features toe, zoals splitscreen multitasking, notificaties die je in staat stellen snel te reageren, betere emoji en nog veel meer. Je leest er in ons achtergrondartikel alles over.

Hoewel Nougat een mooi update wordt voor het Android-besturingssysteem, kun je er nog niet zo gemakkelijk aan komen. Momenteel mogen alleen de Nexus 6P, 5X, 6, 9, Nexus Player en de Google Pixel C op de update rekenen. Toestellen van andere fabrikanten hebben minder geluk: voordat een nieuwe Android-versie wordt uitgebracht, willen die fabrikanten vaak eerst nog het één en ander aanpassen. Maar als het goed is, zal dat proces nu iets sneller verlopen, aangezien Google mogelijk bijhoudt hoe snel iedereen zijn Androids updatet.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.