Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Versleutelde chats duiken op in Facebook Messenger

Geschreven door
Geplaatst op1 augustus 2016, 19:53 CategorieAndroid

Enkele gebruikers van zowel de reguliere als de bètaversie van Facebook Messenger hebben gemeld dat de versleutelde chats zijn gearriveerd. Sommige mensen kunnen de dienst al inschakelen, terwijl andere gebruikers alleen de optie in beeld te zien krijgen.

Versleutelde chats in Facebook Messenger

Lang nadat WhatsApp versleuteling heeft toegevoegd aan zijn arsenaal features, maakte Facebook bekend dat ook Facebook Messenger versleutelde chats zou krijgen. Niet alle chats zouden extra beveiligd worden; het gaat hier om bewust uitgekozen gesprekken die je scherper kunt beveiligen. Die feature schijnt al uitgerold te zijn naar een groot aantal gebruikers. Zowel de mensen met de reguliere als de bètaversie hebben zich gemeld met een update. De één geeft aan de functie te kunnen gebruiken, terwijl de ander meldt die alleen te kunnen zien.

Wanneer de feature wel bij jou werkt, dan kan het zijn dat je met één persoon twee verschillende chats in beeld hebt staan in je overzicht (eentje met en eentje zonder betere beveiliging). Ook kun je berichten van een tijdslimiet voorzien voordat ze worden verwijderd. Daarnaast is het zo dat je de berichten binnen een versleuteld gesprek alleen kunt lezen op het toestel waarop je de versleuteling hebt ingesteld. Wanneer de feature officieel en voor iedereen wordt uitgerold met Facebook Messenger, is op moment van schrijven niet bekend.

  • Facebook Messenger
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.