Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

WhatsApp op Android biedt nu ook ondersteuning aan voor gifjes

Geschreven door
Geplaatst op25 augustus 2016, 14:41 CategorieAndroid

De bètaversie van WhatsApp op Android heeft een nieuwe feature gekregen waar gebruikers van de app al enkele maanden op wachten. Het is namelijk mogelijk gifjes te versturen via de berichtendienst, maar dan net even anders dan je gewend bent van bijvoorbeeld Telegram.

Zo gebruik je gifjes in WhatsApp Messenger

Wanneer je de nieuwste bètaversie van WhatsApp op je Android hebt staan, dan kun je vanaf heden gebruikmaken van de optie waarmee je een gifje verstuurt. Een gif is een bewegend plaatje in een oneindige loop, met vaak een grappige bedoeling. Je kunt helaas nog geen bestaande gifjes versturen vanaf internet, de berichtendienst of een lokaal opslagpunt, maar kunt wel zelf een gifje maken binnen de app. Daarvoor kun je een video gebruiken (een nieuwe of een bestaande) die je vervolgens naar zes seconden moet trimmen.

Wanneer je het bewegende plaatje verstuurt, dan zal die automatisch in het gesprek worden afgespeeld. Je hoeft hem dus niet te openen, zoals je een reguliere video wel opent, bijvoorbeeld. Wellicht dat er in de toekomst nog wat verandert en je wil gifjes kunt versturen vanuit de app zelf of een andere locatie, zoals met concurrent Telegram kan, maar daarover is helaas nog niets bekend. Het kan ook gewoon zijn dat we met een vroege iteratie van de feature te maken hebben en dat WhatsApp hiermee de basis neerlegt voor de toekomst.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.