De Yoga Book van Lenovo is geschikt voor mensen die graag tekenen

31 augustus 2016 1 Minuut 0 Reacties
Lenovo Yoga Book

Vlak voor de aankondiging van het product is de Lenovo Yoga Book per ongeluk al gelekt: dit zijn de eerste details van de opvallende tablet. Het gaat hier om een convertible die je ook als laptop kunt gebruiken. Digitale tekenaars zullen helemaal blij zijn met dit bijzondere apparaat.

Dit is de Lenovo Yoga Book

De verwachting is dat Lenovo vanavond, tijdens een presentatie op de IFA-beurs, enkele nieuwe producten zal aankondigen. Eén van die producten is, helaas voor de fabrikant, al gelekt voor de officiële onthulling. Het gaat hier om de Lenovo Yoga Book. Afgaande op de naam kun je het scherm van het apparaat helemaal naar achteren klappen, zodat je hem kunt gebruiken als tablet. Ook kun je het scherm omhoog zetten en het gebruiken als een laptop. Maar daar houd het niet bij op, want er is blijkbaar nog een optie beschikbaar.

De ruimte onder het scherm – waar normaliter een toetsenbord zou zitten – is namelijk een groot touchscreenoppervlak. Daar kun je een toetsenbord op projecteren, maar ook op tekenen met de meegeleverde Wacon-stylus. Digitale tekenaars zullen dus heel blij worden van dit apparaat. De Yoga Book wordt geleverd met Android of Windows 10 en beschikt over specs als een Intel Atom x5-processor, 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen. Het scherm is 10,1-inch groot en beschikt over een full hd-resolutie.

Met een gewicht 700 gram is de Yoga Book ook helemaal niet zwaar. De batterij zou tot vijftien uur mee moeten gaan. De prijs van het apparaat ligt tenminste op 549 dollar (omgerekend 493 euro). Vanavond horen we er waarschijnlijk meer over.

Reacties (0)