Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zo kun je de tracker in Pokémon GO het beste gebruiken

Geschreven door
Geplaatst op4 augustus 2016, 11:58 CategorieAndroid

De tracker van Pokémon GO is nog niet zo nutteloos als je zou verwachten. Zelfs zonder het stappensysteem kun je ermee uit de voeten komen met deze tips.

Geen voetstappen in Pokémon Go? Geen probleem

Helaas: sinds kort is het zo dat er geen voetstappensysteem meer in Pokémon Go zit. Ook het feit dat je geen diensten als PokéVision meer kunt gebruiken werkt natuurlijk niet mee in je zoektocht. Wil je toch alle Pokémon vangen, dan zul je dus een nieuw systeem moeten bedenken. Een systeem dat werkt. Daarom hebben we enkele tips op een rij gezet die daarbij helpen. Geen voetstappensysteem meer in Pokémon GO? Geen probleem, want je kunt de aanwezige radar gewoon nog steeds gebruiken.

Houd de tracker open

Wanneer je op jacht gaat voor Pokémon, dan doe je er goed aan constant de tracker open te houden. Dit heeft wellicht als nadeel dat je een PokéStop of gym mist, maar het betekent wel dat je constant alle Pokémon in de buurt in de gaten kunt houden. Ook zonder voetstappensysteem kun je bijhouden welke Pokémon er in de buurt zit. Staat het beestje rechts onderin beeld? Dan weet je zeker dat die nog een end weg is. Staat dat monster links bovenin beeld, dan kun je ervan uitgaan dat die specifieke Pokémon vlakbij is.

pokemon-go-tracker-1

Warm, koud, warm, heet

Loop je over straat met je smartphone of phablet in de hand (of met een tablet, sommige tablets ondersteunen het spel ook) en heb je de tracker standaard openstaan, dan kun je een ander spel ondertussen spelen: warm of koud. Daar waar je voorheen meer feedback kreeg met die voetstappen, merk je nu wanneer je de verkeerde kant oploopt wanneer de Pokémon een plaats naar rechts opschuift. Draai je je om en schuift het beest naar links of blijft hij links bovenin staan, dan weet je zeker dat je de juiste kant op loopt voor die Pokémon.

Voor de twee bovenstaande tips geldt wel als voorwaarde dat de servers niet overbelast mogen zijn. Want wanneer er te veel trainers in één keer spelen, dan kan het zijn dat de feedback van de tracker vertraging oploopt, waardoor je dus niet achter de Pokémon, maar achter de feiten aanloopt.

Pas op: niet tappen op de tracker

Nu loop je dus eigenlijk zo goed als constant naar het scherm van je mobiele apparaat te kijken, om zodoende die felbegeerde Pokémon te vangen. Je moet daarbij wel voor een aantal dingen opletten. Niet alleen op je omgeving (bijvoorbeeld in een drukke winkelstraat of tijdens het oversteken), maar ook op je eigen vingers. Wanneer je namelijk op het scherm tikt terwijl de tracker in beeld staat, kan dat ervoor zorgen dat de Pokémon opnieuw gerangschikt worden (zie het als het verversen van het beeld) en dan ben je nog verder van huis.

pokemon-go-tracker-2

Let niet op de kleine tracker

De bovenstaande tips gelden ook alleen voor de grote tracker, die je kunt bereiken door op de kleine tracker te tappen. Let tijdens het lopen trouwens niet zoveel op die kleine variant, want die is helemaal niet accuraat en laat niet goed zien welke Pokémon vlakbij zit. Wel kun je de kleinere tracker als een leidraad gebruiken, om te zien wát er in de buurt zit. Maar om ervoor te zorgen dat je alles uit Pokémon GO kunt halen, dien je toch echt gebruik te maken van de grote tracker. Met deze tips kun je nu mooi op pad: gotta catch ‘em all.

Meer lezen?

Pokémon GO is een augmented reality-game. Wil je meer weten over virtual- en augmented reality, dan is dit mogelijk. Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.