Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Zo wil Apple dieven opsporen via de homeknop in de iPhone en de iPad

Geschreven door
Geplaatst op28 augustus 2016, 14:26 CategorieiPad

Als een dief een iPhone te pakken krijgt, is aanzetten het eerste wat hij probeert. Apple heeft nu een manier gevonden om die dief op deze manier in de kraag te vatten, want die laat op deze manier wel mooi een vingerafdruk achter… op de vingerafdrukscanner.

Homeknop vangt de dief

Die zit verstopt achter de homeknop van de iPhone. Op de vingerafdrukscanner van de iPad werkt het natuurlijk ook. Door de biometrische informatie op te slaan en mogelijk direct naar de politie te verzenden als het om een zoekgeraakt toestel gaat, is de dief te achterhalen. Zeker als diens vingerafdrukken al in de database van de politie voorkomen.

Nieuw patent

Apple heeft hiertoe een nieuw patent in het leven geroepen, dat het eerst is opgevallen bij Apple Insider. De volgende informatie wordt erbij vermeld:

A computing device may determine to capture biometric information in response to the occurrence of one or more trigger conditions. The trigger condition may be receipt of one or more instructions from one or more other computing devices, detection of potential unauthorized use by the computing device, normal operation of the computing device, and so on.The computing device may obtain biometric information and may store such biometric information. Such biometric information may be one or more fingerprints, one or more images of a current user of the computing device, video of the current user, audio of the environment of the computing device, forensic interface use information, and so on. The computing device may then provide the stored biometric information for identification of one or more unauthorized users.

Video-opname

Om dat even heel kort in het Nederlands samen te vatten, komt het erop neer dat de vingerafdruk van een niet-geautoriseerde gebruiker van een iPhone of iPad wordt vastgelegd zodra die de homeknop met zijn vinger heeft aangeraakt. Ook kan de aanraking door iemand anders dan de eigenaar ertoe leiden dat er een foto of een video-opname van deze persoon wordt gemaakt en dat de iPhone of iPad op zoek gaat naar meer manieren om er achter te komen wie de persoon is die hem vasthoudt. Ook audio-opnamen van de omgeving worden vastgelegd, en waarschijnlijk doorgestuurd naar de rechtmatige eigenaar. Zo kan die proberen er achter te komen waar zijn gestolen of kwijtgeraakte apparaat zich bevindt.

Patentenwaterval

Het anti-diefstalpatent is een van de tachtig patenten die Apple onlangs in Amerika registreerde. De meerste patenten hebben te maken met Apple Car, het besturingssysteem voor boordcomputers van bepaalde automerken.

  • Delen:
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.