Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

88% van iOS-apparaten draait momenteel op iOS 9 en hoger

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2016, 9:20 CategorieiPad

Apple heeft de nieuwste distributiecijfers van iOS bekendgemaakt: momenteel draait 88 procent van alle iOS-apparaten op iOS 9. Bijna negen op de tien iOS-apparaten draait dus op het nieuwste versie van het besturingssysteem, terwijl iOS 10 er ondertussen langzaam aankomt.

88% draait op iOS 9

Apple heeft laten weten dat momenteel 88 procent van alle iOS-apparaten – iPhones, iPads en iPods – draait op iOS 9 of een hogere versie daarvan. Dat betekent dus dat bijna negen van de tien iOS-apparaten voorzien is van de nieuwste software en dat is een indrukwekkende prestatie. Toen de OS werd gelanceerd in september 2015, wist het systeem na een maand al ongeveer vijftig procent van alle iOS-gebruikers voor zich te winnen. Het jaar erna was er dus nog steeds groei, maar die was lang niet zo snel als in de eerste maand.

Ondertussen wachten alle iOS-gebruikers op de aankomende versie van het besturingssysteem voor mobiele apparaten: iOS 10. Dit besturingssysteem moet een aantal nieuwe dingen gaan introduceren, zoals een avondmodus, verbeterde (online) beveiliging, meer emoji en natuurlijk de nodige bugfixes en prestatieverbeteringen. De verwachting is dat Apple iOS 10 op 7 september 2016 zal aankondigen, samen met de nieuwe iPhones (iPhone 7 en iPhone 7 Plus), de Apple Watch 2 en draadloze oordoppen voor de smartphone.

  • Delen:
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.