Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Adobe Lightroom op iOS laat je nu ook in raw-formaat foto’s maken

Geschreven door
Geplaatst op14 september 2016, 9:27 CategorieApplicaties

Adobe Lightroom heeft snel zijn app geoptimaliseerd voor iOS 10, waardoor je nu ook foto’s kunt maken in raw-formaat. Apples eigen camera-applicatie staat dat niet toe, maar iOS 10 zorgt er wel voor dat third-party apps dus die mogelijkheid hebben.

In raw-formaat foto’s maken met Adobe Lightroom

Vandaag heeft Adobe Lightroom een update gekregen die het mogelijk maakt foto’s in het raw-formaat te maken. Daardoor is het mogelijk dat je precies kunt zien wat de camerasensor ziet, zonder dat de iPhone of iPad het beeld kunstmatig aanpast. De camera-applicatie van Apple kan dit momenteel nog niet, maar iOS 10 stelt third-party apps wel in staat foto’s in raw te schieten. Wat je hiervoor nodig hebt is een iOS-apparaat met een twaalf megapixel iSight-camera. En niet elke iPhone of iPad beschikt over die hardware.

Maar de iPhone SE, iPhone 6S, iPhone 6S Plus en de nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus beschikken daar wel over. Ook de iPad Pro 9.7 en de reguliere iPad Pro beschikken over die camera. Je kunt daardoor alleen met de meest moderne toestellen van Apple optimaal gebruikmaken van de update voor Adobe Lightroom. Hoewel foto’s in het raw-formaat op de iPhone of iPad zelf misschien niet echt mooie foto’s kan opleveren, kunnen die foto’s juist veel mooier worden gemaakt wanneer je ze bewerkt in een fotobewerkingsprogramma.

  • Adobe Lightroom
  • Delen:
Apple iPad Pro
iOS
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.