Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Amerika onderzoekt nu ook andere Samsungtelefoons op explosiegevaar

Geschreven door
Geplaatst op18 september 2016, 12:48 CategorieAndroid

De Amerikaanse overheidsdienst Consumer Product Safety Commission (CPSC) is begonnen met een onderzoek naar andere Samsungtelefoons en -phablets. Dit nadat de Galaxy Note 7 tijdelijk uit de handel is gehaald vanwege mogelijk ontploffingsgevaar.

Galaxy Note 7

Wereldwijd zijn er in de eerste weken dat de Note 7 op de markt kwam, een dertigtal ontploft. Samsung reageerde snel, staakte de verkoop van de Note 7 en haalde alle verkochte modellen terug om ze na te kijken. In Nederland is de Note 7 nog niet op de markt. De verkoop van de top-phablet van Samsung wordt eind deze maand hervat.

Galaxy S7

Na de veelvuldige berichtgeving over ontploffende Notes 7, kwamen er ineens ook allerlei berichten bovendrijven over andere Samsungtelefoons waar de batterij van ontplofte. Zo meldden de ouders van een jongen dat een low-end Samsung Core Prime hem had verwond toen het toestel explodeerde. Voorts is er een video online te zien waarop een Galaxy S7 in een café in vlammen uitbarst, en bekend is ook een filmpje waarop een auto in brand vliegt waarin een Galaxy S7 ligt te laden. Ook zijn er wat incidenten gemeld rond vlam vattende Galaxy S6-telefoons.

Samsung verklaart: probleem alleen bij Note 7

Samsung ontkent dat er buiten de Note 7 een probleem bestaat. Tegen ABC News heeft het Koreaanse bedrijf verklaard dat alle berichten dat het batterijprobleem met de Note 7 ook in andere toestellen van de fabrikant bestaat, onwaar zijn.

Hysterie

De actie van de Amerikaanse overheid om ook andere Samsungtelefoons na te gaan kijken, wordt her en der versleten voor hysterie, vooral door techbloggers die verstand hebben van de materie. Het lijkt er echter op dat het probleem met de Note 7 Samsung nog een tijdlang zal blijven achtervolgen.

 

  • Delen:
Samsung Galaxy S7 Edge
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.