Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple iPhone 7 Plus vs iPhone 6S Plus: wat zijn de verschillen?

Geschreven door
Geplaatst op8 september 2016, 12:40 CategorieApple

Afgelopen nacht heeft Apple in de VS de nieuwe iPhone 7 Plus gepresenteerd. Hoewel de verschillen niet immens groot zijn heeft Apple toch wat opvallende wijzigingen en verbeteringen doorgevoerd ten opzichte van de iPhone 6 Plus en iPhone 6S Plus. In dit artikel zetten we de belangrijkste verschillen onder elkaar.

iPhone 7 Plus vs iPhone 6S Plus: wat is het verschil?

Qua design zijn de verschillen niet heel groot. De iPhone 7 Plus beschikt over dezelfde afmetingen als zijn voorgangers (158,1 x 77,9 x 7,3mm) maar is met een gewicht van 188 gram iets lichter. Het uiterlijk is wel wat ‘schoner’ geworden door het verplaatsen van de antennebanden van de achterzijde naar de bovenzijde en onderzijde van het toestel.

iPhone-6s-Plus

iPhone 6S Plus

Daarbij is de koptelefoonaansluiting nu verdwenen waardoor je bent aangewezen op hoofdtelefoons met een lightning-poort, een adapter of draadloze koptelefoons. In plaats van de 3,5mm-poort zien we nu de stereospeakers. De iPhone 7 Plus is in tegenstelling tot de iPhone 6S Plus ook waterdicht, voorzien van een IP67-certificaat, en daarnaast zijn er wat kleine verbeteringen in de home-knop doorgevoerd. Zo is de knop nu voorzien van haptische feedback en kunnen ontwikkelaars zelf ook functies toewijzen aan de knop, middels een speciale api. Aan de achterzijde van de iPhone 7 Plus zien we nu een dual-camera terug, waar de iPhone 6S Plus en 6 Plus nog een enkele camera hadden. Ook zijn er nieuwe kleuren gelanceerd; Jet Black en Black. Space Gray verdwijnt maar Gold, Silver en Rose Gold blijven.

iPhone 7 Plus

iPhone 7 Plus

De iPhone 7 Plus beschikt net als zijn voorgangers over een 5.5-inch ips lcd-display met een led-backlight. Apple heeft echter de helderheid met 25 procent verhoogd en het kleurbereik vergroot. De resolutie is nog altijd 401 pixels per inch, en ook 3D Touch is weer aanwezig.

iPhone 7 Plus

iPhone 7 Plus

De camera van de iPhone 7 Plus is een onderdeel waarin aardig wat veranderd is. We zien nu twee 12 megapixel camera’s terug aan de achterzijde, waarvan één een wijde hoek heeft en de ander een telelens is. De groothoeklens heeft een opening van f/1.8, de telelens f/2.8. Hierdoor kan de iPhone 7 Plus tweemaal optisch zoomen en tienmaal digitaal zoomen. Daarbij komt het nieuwe toestel met een quad-led True Tone flitser, lichaam- en gezichtsherkenning en een groter kleurbereik voor foto’s en Live Foto’s. De camera aan de voorzijde is van 5 megapixel naar 7 megapixel gegaan.

iPhone-7-plus-camera

Onder de motorkap van de iPhone 6S Plus zagen we de A9-processor samen met de M9-processor terug, vergezeld door 2GB aan werkgeheugen. De iPhone 7 Plus beschikt over een A10 Fusion-processor, gecombineerd met 3GB aan werkgeheugen. De opslagcapaciteit is nu 32GB, 128GB en 256GB. De iPhone 6S Plus komt nu in een 32GB en 128GB versie. Volgens Apple ligt de batterijduur van de nieuwe iPhone 7 Plus een uur hoger dan die van de iPhone 6S Plus.

iPhone-7-plus-koptelefoon

Op het gebied van software is er niks veranderd. Zowel de iPhone 6S Plus als de iPhone 7 Plus draait (na een update voor de eerstgenoemde) op iOS 10.

Al met al kunnen we dus zeggen dat er geen extreem grote verschillen zijn maar wel interessante verbeteringen. De iPhone 7 Plus komt met betere prestaties, een langere batterijduur, een betere camera en een helderder display. Wat wel opvallend is, is het verdwijnen van de koptelefoonuitgang.

iPhone 6S plus vs iPhone 7 Plus: de verschillen

Zoals je hierboven hebt kunnen lezen is er dus aardig wat veranderd, met name onder de motorkap. In onderstaande tabel zetten we alle belangrijke specificaties van de iPhone 7 Plus, iPhone 6S Plus en iPhone 6 Plus onder elkaar.

Alle specificaties en verschillen

iPhone 7 Plus iPhone 6S Plus iPhone 6 Plus
Display  5.5-inch 5.5-inch 5.5-inch
Wide Colour Ja Nee Nee
Helderheid 625 cd/m2 500 cd/m2 500 cd/m2
Techniek ips lcd ips lcd ips lcd
Resolutie 1.920 x 1.080 1.920 x 1.080 pixels 1.920 x 1.080 pixels
Processor Apple A10 Fusion Apple A9 Apple A8
Opslaggeheugen 32GB/ 128GB / 256GB 32GB / 128GB 16GB / 64GB / 128GB
Webcam FaceTime HD (7mp) FaceTime HD (5mp) FaceTime HD (1.2mp)
Camera 2x 12 megapixel 12 megapixel 5 megapixel
Video 4K-opnamen 4K-opnamen HD-opnamen
Zoom 2x optisch, 10x digitaal 5x digitaal 5x digitaal
Features Lichaams‑ en gezichts­herkenning Gezichts­herkenning Gezichts­herkenning
Wifi Dual-band, 802.11a/b/g/n/ac Dual-band, 802.11a/b/g/n/ac Dual-band, 802.11a/b/g/n/ac
Bluetooth 4.2 4.2 4.0
NFC Ja Ja Ja
3G/4G Ja/Ja Ja/Ja Ja/Ja
GPS Ja Ja Ja
Batterijduur 11 uur 10 uur 10 uur
Aansluitingen Lightning poort Lightning poort, 3.5mm jack Lightning poort, 3.5mm jack
SIM Nano SIM Nano SIM Nano SIM
Kleur zwart, glimmend zwart, zilver, goud, rosegoud Zilver, goud, grijs, rosegoud Zilver, goud, grijs
OS iOS 10 iOS 10 (update) iOS 10 (update)
Siri Ja Ja Ja
Touch ID Ja (2nd gen) Ja (2nd gen) Ja
Afmetingen 158.2 x 77.9 x 7.3mm 158.2 x 77.9 x 7.3mm  158.1 x 77.8 x 7.1mm
Gewicht 188 gram 192g  172g
IP67 Ja Ja Ja
Extra 3D Touch, retina flitser (4 leds) 3D Touch, retina flitser
Oortjes EarPods met Lightning-connector EarPods met mini‑jack-aansluiting EarPods met mini‑jack-aansluiting
Adviesprijs Vanaf 909 euro Vanaf 769 euro
Productpagina Productpagina Productpagina

iPhone 7 Plus kopen en review

De iPhone 7 Plus zal vanaf 9 september te pre-orderen zijn in de kleuren Jet Black, Zwart, Goud, Zilver en Roségoud. Je kunt de verschillende kleuren met 32GB, 128GB of 256GB aan opslaggeheugen kopen (Jet Black is er niet in 32GB). De smartphone zal vanaf 16 september geleverd kunnen worden, in onder andere Nederland.

iPhone-7-plus-4

De Apple AirPods verschijnen aan het einde voor oktober. De AirPods moeten 179 euro kosten. De iPhone 7 Plus krijgt een vanafprijs van 909 euro en is hiermee vijftig euro duurder geworden tegenover de iPhone 6S Plus, ten tijden van de introductie vorig jaar.

Meer informatie

Meer informatie en alle specificaties vind je op de productpagina van de iPhone 7 PlusiPhone 6S Plus en iPhone 6 Plus. In onze tablet database kun je de tablets zelf vergelijken, met elkaar of met tablets van andere merken.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.