Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Archos presenteert de 133 Oxygen-tablet

Geschreven door
Geplaatst op4 september 2016, 15:10 CategorieAndroid

Archos heeft op IFA 2016 een nieuwe tablet gepresenteerd. De 133 Oxygen heeft een groot 13,3-inch scherm en de tablet loopt op de laatste versie van Android.

 

Het scherm is het meest opvallende kenmerk van deze tablet, die een resolutie heeft van 1920 x 1080 pixels. Boven dit IPS-scherm zit een 2-megapixelcamera en aan de achterkant is een 5-megapixelcamera met led-flitser te vinden.

Zwaargewicht

De 133 Oxygen is vanwege zijn formaat meteen de allergrootste tablet die Archos momenteel aanbiedt. Het is ook een van de grootste Androidtablets. Het grote scherm zorgt echter wel voor een flink gewicht van 1,59 kilo.

Grote batterij, maar die is snel leeg

Dat gewicht komt niet alleen door het scherm, maar ook door de 10.000 mAh batterij. Vanwege het grote scherm biedt die batterij echter minder gebruiksduur dan je zou denken. Hooguit vijf uur video’s kijken of 168 uur (een week) standbytijd, meldt Archos.

Rockchip

De specificaties vallen in de midrange categorie. Onder de motorkap vinden we een achtkernige 1,5 Ghz Rockcip RK3368-processor, die wordt vergezeld door 2GB ram. De Rockchip is een nogal ongebruikelijke keuze voor Archos. In Chrome OS-laptops komen we die processor wel meer tegen, maar bij Androidtablets nog erg weinig.

Android 6.0

Voorts is er voorzien in 64GB opslaggeheugen. Wie meer nodig heeft, kan er tot 128GB bij prikken via een micro sd-kaartsleuf. De tablet heeft twee micro usb-poorten. Android 6.0 Marshmallow drijft de tablet voort, maar Archos heeft niet bekendgemaakt of er een update in zit naar het binnenkort te presenteren Android 7.0 Nougat.

De tablet zal omgerekend zo’n 260 euro gaan kosten. Archos heeft nog niets bekendgemaakt over Nederlandse prijzen en wanneer de tablet hier in de winkels komt te liggen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.