Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Bekende analist voorspelt nieuwe eigenschappen van iPhone 7 Plus

Geschreven door
Geplaatst op4 september 2016, 23:17 CategorieiPhone

Je kunt er bij de naderende presentatie van elk Apple-product de klok op gelijk zetten: analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities schrijft voor beleggers een brief met voorspellingen. Voor de iPhone 7 Plus voorspelt hij onder meer de introductie van een True Tone display.

iPad Pro-scherm in de iPhone

Dat scherm is door Apple tot dusver maar in één apparaat gestopt, en wel de 9.7-inch iPad Pro. True Tone houdt verbeteringen van het scherm in, waardoor foto’s die met het toestel zelf gemaakt zijn, er beter uit komen te zien. Dat zou vooral in de iPhone 7 Plus goed merkbaar zijn.

Geen 16 en 64GB meer

De analist meldt voorts dat Apple de 16- en 64 GB-versies van de iPhone laat vallen. In plaats daarvan krijgen klanten de keuze uit opslaggeheugens ter grootte van 32, 128 of 256 GB.

Vier flitslampen

Kuo zegt vervolgens dat de flitsers van de achtercamera’s in de nieuwe smartphones van Apple worden verbeterd. Er zouden maar liefst vier led-flitslampen in de nieuwe toestellen worden verwerkt. Twee van die flitsers geven licht in ‘koel’  wit, en de twee andere in ‘warm’ wit.  Een nieuwe sensor wordt toegevoegd om de lichtomstandigheden te detecteren. Zo kiest de nieuwe iPhone altijd voor de juiste flitser in de juiste omstandigheden, speciaal in nogal duistere omgevingen.

Groothoekcamera en telelens in iPhone 7 Plus

De iPhone 7 Plus krijgt, zoals al vele malen is uitgelekt, twee camera’s aan de achterkant die allebei 12-megapixelresolutie leveren. Een groothoekcamera en een soort telelens. Het nieuwe ontwerp geeft zo optimale optische zoom in alle omstandigheden.

Homeknop ‘klikt’  niet meer

Kuo herhaalt verder zaken die we al uit eerdere ‘lekkages’ denken te weten, namelijk een Apple A10-processor op 2,45Ghz, 3GB ram, het vervallen van de 3,5mm oortelefoonaansluiting, een vernieuwde 3D Touch-sensor, haptische feedback onder de homeknop die niet meer ‘klikt’, waardoor die feitelijk een soort touchbutton wordt, en een iets opgefrist design waarbij wat antennelijnen op de achterkant vervallen, zodat een strakkere aluminium body ontstaat.

Weg met donkergrijs, hallo pianozwart

Wat het uiterlijk betreft, zou donkergrijs als kleur verdwijnen, en gitzwart en ‘piano zwart’  worden toegevoegd. Die laatste is een glimmend zwart toestel dat waarschijnlijk in een beperkte oplage wordt uitgebracht; de pianozwarte iPhones zullen volgens Kuo waarschijnlijk ook alleen maar in de duurdere 128- en 256 GB-varianten worden uitgebracht.

Lightning-naar-headphone adapter

In plaats van de oortelefoonaansluiting wordt een tweede speaker aan de onderkant geïntroduceerd. De oortelefoon wordt vervangen door Lightning EarPods die via de lightning-poort van de iPhone worden aangesloten. Wie eigen oordopjes bij zijn iPhone wil gebruiken, vindt straks in de doos een lightning-naar-headphone adapter.

Of alle voorspellingen kloppen, weten we uiteraard pas op woensdag 7 september, als Apple zelf alles over de nieuwe iPhones uit de doeken doet.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Apple iPhone 6S Plus
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.