Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

BlackBerry probeert het nu eens met een Android-phablet

Geschreven door
Geplaatst op27 september 2016, 23:12 CategorieAndroid

BlackBerry heeft twee verschillende 5,5-inch Android-phablets in de coulissen staan. De producten zullen binnenkort wereldkundig worden gemaakt, zo blijkt uit informatie die is neergedaald bij de Amerikaanse elektronicawaakhond FCC.

Topmodel

Ook de WiFi Alliance heeft beide toestellen inmiddels langs gehad. Hieruit blijkt dat het gaat om toestellen die zich, wat de hardwarespecificaties betreft, direct aan de absolute top van de smartphonemarkt nestelen. Het zijn Qualcomm Snapdragon 820-apparaten.

Alle specs op een rij

Het volledige rijtje specs van de toestellen, die DTEK60TM heten en in twee versies naar de markt komen, luidt als volgt: een scherm van 5,5-inch met een resolutie van 2560 x 1440 pixels, wat het totaal aantal pixels per inch op 534 brengt. Dat staat ook bekend als Quad HD-resolutie;

 • een touchscreen zonder knoppen dat reageert op navigatie middels gebaren;
 • Een Qualcomm Snapdragon 820-processor, wat een 64-bit quadcore apparaat is, geklokt op 2,15 Ghz en 1,6 Ghz geholpen door een Adreno 530 gpu die op 624 Mhz is geklokt;
 • 4GB ram;
 • 32GB opslaggeheugen;
 • USB type-c voor opladen en synchroniseren;
 • een 3000 mAh batterij die er niet uit kan;
 • een 21-megapixel autofocus camera aan de achterkant, en een 8-megapixelcamera met fixed focus aan de voorkant;
 • een vingerafdrukscanner;
 • een ‘convenience key’
 • Android Marshmallow 6.0.1.

BlackBerry-apps

Ongetwijfeld worden deze phablets voorzien van alle beveiligings- en communicatie-apps waar BlackBerry zowel in de zakelijke wereld als onder jongeren beroemd om is geworden.

Wellicht worden de twee toestellen tegen de tijd dat ze worden gepresenteerd, nog voorzien van Android 7.0 Nougat, maar dat ligt nog in de toekomst verscholen. BlackBerry staat er niet om bekend dat dit soort topmodellen goedkoop in de markt worden gezet. Maar over prijzen en beschikbaarheid is nu nog vanzelfsprekend niets bekend.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.