Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

BlackBerry zal zelf geen eigen hardware meer gaan produceren

Geschreven door
Geplaatst op29 september 2016, 9:54 CategorieAndroid

BlackBerry heeft laten weten dat het in de toekomst geen eigen hardware meer zal produceren. Wel maakt het bedrijf nog software voor smart devices. Het is nu niet bekend wat er gebeurt met de twee toestellen die onlangs te zien waren bij de FCC.

Geen eigen hardware van BlackBerry meer

Fabrikant BlackBerry – ooit zo populair vanwege de gratis messenger Ping – heeft laten weten geen eigen hardware meer te gaan produceren. Het bedrijf wil zich in de toekomst gaan focussen op het maken van software. Dit heeft het bedrijf besloten op basis van de nieuwste cijfers: in het twee (financiële) kwartaal van dit jaar heeft de fabrikant een verlies geboekt van 372 miljoen dollar. Als we de analisten mogen geloven, dan valt het verlies nog mee, want er was gerekend op een veel hoger bedrag dan dit. Maar het blijft verlies, natuurlijk.

Eerder bracht BlackBerry al eens hardware uit de het bedrijf niet zelf had geproduceerd, namelijk de DTEK50. In feite ging het hier om een Alcatel Idol 4, maar dan met Blackberry’s Android-versie. Door het fabriceren van de hardware uit te besteden, hoopt de nu oud-fabrikant te besparen op kosten. Onlangs kwamen er nog twee phablets van het bedrijf in het nieuws, namelijk de DTEK60TM. Mogelijk gaat het hier wederom om een samenwerking met Alcatel, maar dan om nieuwe versies van de Alcatel Idol 4S-phablet.

  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.