Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome voor Android kan straks helpen meer data te besparen

Geschreven door
Geplaatst op27 september 2016, 10:41 CategorieAndroid

Google heeft meer databesparende features aangekondigd voor Chrome voor Android, vooral bedoeld voor opkomende landen. De nieuwe Data Saver-modus zal video kunnen converteren naar mp4, wat al een besparing van 67 procent zou moeten opleveren.

Chrome voor Android met meer databesparing

Google heeft vandaag een verbeterde databesparingsmodus aangekondigd voor Chrome voor Android. De update is voornamelijk bedoeld voor opkomende landen, maar zou ook gebruikt kunnen worden door mensen met een beperkte databundel. Zo zoal Chrome video’s kunnen converteren naar mp4, wat al een besparing tot 67 procent kan gaan opleveren. En mocht je op een 2G-netwerk terechtkomen, dan zal de pagina automatisch gestroomlijnd worden. De laadtijden zijn twee keer zo snel; het dataverbruik tot negentig procent minder.

Daarnaast kun je straks complete webpagina’s binnenhalen, inclusief alle afbeeldingen, muziek en video’s, zodat je ze daarna offline kunt bezoeken. Dat is handig voor de momenten waarop je helemaal geen internet tot je beschikking hebt. Je vindt deze pagina in een nieuwe tab binnen de downloadsectie. Ook Google Play zou soortgelijke functies moeten krijgen. De meeste features van de verbeterde Data Saver voor Chrome voor Android verschijnen medio oktober. De rest van de functies verschijnen later dit jaar voor iedereen.

  • Chrome-browser
  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.