Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome Beta op Android laat je video’s afspelen op de achtergrond

Geschreven door
Geplaatst op16 september 2016, 9:04 CategorieAndroid

Google heeft een nieuwe versie van Chrome Beta gelanceerd voor Android, waarmee het mogelijk is video’s op de achtergrond af te spelen. Dat kan bijvoorbeeld wanneer je van tab wisselt, wanneer je op de homeknop druk én wanneer je het scherm uitzet.

Download Chrome Beta voor Android

Er is een nieuwe versie van Chrome Beta voor Android beschikbaar. Deze versie gaat anders om met media, in vergelijking met eerdere versies van de app. Zo is het nu mogelijk om video’s, bijvoorbeeld die van YouTube, af te spelen op de achtergrond. Dat kan wanneer je van tab binnen de browser wisselt, bijvoorbeeld. Maar ook wanneer je op de homeknop druk en zelf wanneer je het scherm van je Android uitschakelt. De browser zal dus niet meer automatisch een video uitzetten wanneer die niet meer direct in beeld staat.

Wel is het zo dat de video wordt gepauzeerd wanneer je de browser afsluit. De medianotificatie blijft ook in dit geval tussen de andere notificaties staan, waardoor je met gemak op afspelen kunt drukken en verder kunt luisteren. Ook kunnen video’s nu in full screen worden afgespeeld wanneer je het systeem draait (daarvoor moet je wel automatisch draaien hebben aan staan). Daarnaast hebben ontwikkelaars meer opties binnen Chrome Beta en zullen er nu kaarten vanuit Google Now worden weergeven wanneer je een nieuwe tab opent.

  • Chrome Beta
  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.