Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Emulator voor oude videogames te vinden in de Windows Store

Geschreven door
Geplaatst op14 september 2016, 15:19 CategorieApplicaties

In de Windows Store vind je momenteel een emulator, die in staat is oudere games af te spelen. Microsoft heeft de app goedgekeurd, terwijl het spelen van roms (spelbestanden) illegaal is via dit soort software. Ook was er zelfs een Xbox One-versie beschikbaar, maar die is teruggehaald.

Met Nesbox Emulator speel je oude games op je tablet

Er is nu een universele applicatie beschikbaar in de Windows Store, waarmee je oudere games van oude Nintendo- en Sega-systemen kunt spelen. De applicatie draait op Windows 10, Windows 10 Mobile en zelfs de HoloLens van Microsoft, maar niet meer op de Xbox One. Die versie is teruggefloten door Microsoft, omdat het programma als een game gezien wordt. In feite hebben we hier te maken met een emulator, die het mogelijk maakt oudere games op een illegale manier af te spelen op je pc of tablet met Windows 10 als besturingssysteem.

Met de Nesbox Emulator speel je games van de NES, Super Nintendo, Gameboy Color en Gameboy Advance af, evenals het Sega MegaDrive. Voordat je aan de slag kunt met de software, dien je tenminste de Anniversary Update voor Windows 10 te hebben geïnstalleerd. Heb je die update al ontvangen, dan kun je dus (op illegale wijze) de oudere Nintendo- en Sega-games spelen met een Xbox-controller. Hoewel de Xbox-versie is teruggetrokken, kun je de games nog altijd in de Edge-browser op de console spelen.

  • Nesbox Emulator
  • Delen:
Alcatel Plus 10
Windows 10

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.