Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Evenement van Apple op 7 september: dit mag je verwachten

Geschreven door
Geplaatst op5 september 2016, 15:38 CategorieiPad

Op 7 september presenteert Apple zijn nieuwe producten voor het komende jaar. In dit artikel lees je wat je van dat evenement mag verwachten.

Waar en wanneer

Apple organiseert jaarlijks in september een evenement waar het bedrijf onder meer de nieuwste iPhones aankondigt. Ook dit jaar is dat niet anders. Het evenement vindt in San Francisco plaatst, maar is overal ook online te volgen. Zorg ervoor dat je woensdagavond rond zeven uur toegang hebt tot het internet, want dan gaat de presentatie van start.

Wat te verwachten

Traditiegetrouw staat dit jaarlijkse evenement in het teken van de nieuwe iPhone. Dit jaar mogen we rekenen op de onthulling van de iPhone 7 (4,7-inch) en iPhone 7 Plus (5,5-inch). Over de nieuwe iPhone hebben we al enorm veel geschreven. Er zijn namelijk al heel wat geruchten verschenen, die je allemaal kunt nalezen in ons uitgebreide nieuwsarchief. Er zijn ook al een hoop tegenstrijdige verhalen online verschenen. We nemen even met je door wat we zeker denken te weten, zodat je de info overzichtelijk kunt nalezen.

iPhone 7 Plus dummy a

iPhone 7 Plus

Over de nieuwe iPhone bestaan een hoop geruchten, maar geen is er zo hardnekkig als het verhaal dat Apple de koptelefoonaansluiting uit het toestel wil slopen. Dat betekent dat je in het vervolg muziek moet luisteren via bluetooth, de Lightning-kabel of middels een adapter. Verschillende fabrikanten werken al aan nieuwe koptelefoons voor de smartphone, waardoor het idee achter het weghalen van de 3,5mm-aansluiting alleen maar sterker wordt. Wij zouden nu in elk geval raar opkijken als dit straks niet het geval blijkt.

Hoewel het voor sommige iPhone-gebruikers als een nadeel ervaren kan worden dat de smartphone geen koptelefoonaansluiting meer heeft, kan het toch een mooi voordeel opleveren. Het nieuwe design kan namelijk waterdicht gemaakt worden, wat voorheen niet mogelijk was. Ook zou de homeknop, met haptische feedback, verbeterd worden. De knop wordt dunner, maar kan wel een klik laten ‘voelen’, door die feedback. Daardoor kan het omhulsel van de iPhone 7 Plus ook een stuk dunner gemaakt worden. En dat ziet er mooier uit.

lightning-adapter-iphone-7-plus-2

Overigens zou het ook zo zijn dat de grotere versie van de iPhone dit jaar een speciale behandeling krijgt. Het 5,5″-model zou namelijk worden voorzien van twee camera’s aan de achterkant. Daardoor zou je een mooier diepte-effect kunnen maken binnen je foto’s, maar kan er ook optisch ingezoomd worden. De kleinere iPhone mag rekenen op een verbeterde twaalf megapixel-camera. Als laatste zou de Plus 3GB aan werkgeheugen gaan krijgen, terwijl de kleinere variant het moet doen met 2GB ram. Maar dat is nog helemaal niet zeker.

Andere dingen die je mag verwachten:

  • vijf verschillende kleuren voor de iPhone 7 (Plus)
  • verbeterde 3D Touch-sensor
  • minimaal 32GB aan opslagruimte, maximaal 256GB

Een oplettende lezer heeft al gezien dat de nieuwe iPhone op de website van Apple staat, waardoor het bedrijf per ongeluk het bestaan van de smartphone heeft bevestigd. Op de pagina zien we zowel de 4,7″-versie, als de 5,5″-versie en zien we met welke accessoires het apparaat gekoppeld kan worden. Het gaat hier om de website uit Hong Kong. Uiteraard heeft Apple de fout al hersteld op de website, maar niet voordat er nog snel een screenshot gemaakt kon worden. Die screenshot kun je hieronder bekijken.

iphone-7-plus-website

AirPods

Naast de nieuwe iPhone, wordt er mogelijk ook meteen een nieuwe accessoire aangekondigd: de AirPods. Nu de koptelefoonaansluiting lijkt de verdwijnen, lijkt de geruchtenmolen het erover eens te zijn dat de iPhone 7 (Plus) wordt uitgebracht met een setje bluetooth-oordoppen. Deze zijn gebaseerd op het design van de EarPods, maar dan draadloos en voorzien van bluetooth. Maar het kan ook zomaar zijn dat Apple voornemens is een Lightning-adapter voor een koptelefoon mee te geven aan de nieuwe iPhone.

Geen nieuwe iPad

Apple zou momenteel werken aan drie modellen voor de  iPad Pro, die in 2017 moeten worden gelanceerd – aldus de geruchtenmolen. Eén van die drie modellen zou een 10,5″-scherm gaan krijgen, terwijl er ook een goedkopere versie van de 9,7″-variant zou moeten verschijnen. Daarnaast zou er ook een reguliere opvolger van de 12,9″-variant worden uitgebracht. Het nieuwe formaat voor de grote iPad, met zijn 10,5-inch, zou met name geschikt zijn voor de educatieve markt, dus voor scholen, universiteiten en meer onderwijsinstellingen.

In het volgend jaar – 2018 alweer – zou Apple een “revolutionair” model van de iPad Pro op de markt willen uitbrengen. Deze versie zou een amoled-scherm met zich meekrijgen. Hoewel de tabletmarkt als geheel inzakt, zou deze iPad nog wel eens voor een opleving kunnen zorgen, vanwege zijn “unique selling points”. Dit amoled-scherm zou ook nog eens flexibel moeten zijn, waardoor de gedachte leeft dat Apple de iPad-lijn zal voorzien van Edge-schermen, zoals we die tegenkomen op de Samsung Galaxy Note 7, bijvoorbeeld.

Apple-iPad-Pro-9-7-3

iOS 10

Uiteraard mogen we het besturingssysteem iOS 10 niet vergeten. Vorig jaar lanceerde het bedrijf iOS 9 na de presentatie en dit jaar verwachten we dat iOS 10 wordt gelanceerd. Met een hoop verbeteringen natuurlijk, zoals een dedicated Apple HomeKit-applicatie, waarmee je alles in je smart home kunt aansturen vanuit één plek. Apple heeft de update voor het systeem voor mobiele apparaten al eerder dit jaar aangekondigd, maar we hebben nog geen officiële releasedatum gehad. Die verwachten we wel woensdagavond.

Wil je alles lezen over wat je van iOS 10 mag verwachten? Dan kun je terecht in ons uitgebreide achtergrondartikel.

Apple Watch

De Apple Watch mogen we zeker niet vergeten. Op Wearables Magazine kun je in het nieuwsarchief lezen wat er al over de Apple Watch 2 geschreven is, maar nu nemen we alleen nog even de grootste geruchten met je door. Zo zou dit polsapparaatje een gps-chip gaan krijgen, zodat je ook afstanden kunt meten zonder gekoppelde iPhone. Ook zou het model een grotere accu gaan krijgen. In het licht van een gps-chip lijkt ons dit wel handig, aangezien die nogal wat energie kan slurpen. Desondanks een mooie toevoeging aan de hardware.

Daarnaast wordt er ook gemeld dat het bestaande model van de Apple Watch een update krijgt. Zo zal er onder andere een betere processor aanwezig zijn, evenals een waterdichte behuizing. Nee, zwemmen met het apparaat is nog steeds niet handig, maar per ongeluk nat laten worden kan dan helemaal geen kwaad. Mocht je wachten op een zelfstandige Apple Watch, die zonder smartphone kan internetten, dan hebben we helaas slecht nieuws. Die zal niet eerder dan 2017 gaan verschijnen, zoals het er nu naar uitziet.

Meer lezen

Wil je meer lezen over de Apple Watch? Dan kun je altijd terecht op Wearables Magazine. Wil je meer te weten komen over de geruchten van de iPhone 7 Plus, dan klik je hier voor ons uitgebreide nieuwsarchief.

  • Delen:
Apple iPhone 7 Plus
iOS
Apple iPad Pro 9.7 inch
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.