Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Met de Evie Launcher kun je de apps verbergen die je niet gebruikt

Geschreven door
Geplaatst op29 september 2016, 9:21 CategorieAndroid

Er is een nieuwe launcher beschikbaar voor Android: de Evie Launcher. Met deze app kun je bijvoorbeeld apps verbergen die je niet gebruikt. Soms komt het voor dat je een app niet mag verwijderen of uitschakelen, omdat die app standaard moet worden meegeleverd door een fabrikant.

Dit is de Evie Launcher

Zo’n drie maanden geleden werd de Evie Launcher gelanceerd, maar tot op heden heeft de app nog geen grote groep volgelingen opgebouwd. De launcher is dus nog redelijk nieuw te noemen en mag gelukkig rekenen op een goede ondersteuning van zijn ontwikkelaar. Vandaag heeft die ontwikkelaar een grote update uitgebracht. Evie is een launcher die iOS-achtige features naar Android brengt, zoals universeel zoeken. Op je homescreen staat nu een zoekbalk die je complete smartphone doorzoekt, net als op iOS.

Dat is de kern — daaromheen heeft de launcher de app-lade weggehaald en vervangen voor een menu aan de linkerkant. Google Now is te bereiken door omhoog te vegen. De update voegt enkele broodnodige features toe. Zo kun je nu de iconen aanpassen op het scherm wanneer je alternatieve iconen hebt gedownload. Daarnaast is het mogelijk de apps te verbergen die je niet gebruikt, vooral handig wanneer je een Android hebt die helaas veel bloatware heeft meegekregen. Ook zijn de mappen groter gemaakt en kun je de layout aanpassen.

En daar waar Evie Launcher voorheen alleen in de VS beschikbaar was, is die nu ook beschikbaar in Nederland. Vooralsnog alleen voor smartphones en phablets. Heb je dus een smartphone met een scherm vanaf 5,5-inch, dan kun je de launcher gebruiken.

  • Evie Launcher
  • Delen:
Google Nexus 6P
Android Marshmallow (6.0)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.